Rajongok ezért a színért és ízért. Napfényes, vidám, derűs. Nem csak édességként, sült formájában finom. Én most kifejezetten egy új (legalábbis számomra új) ízvilágban próbáltam ki. Friss rozmaringgal, zsályával és fokhagymával. Önmagában előételként, húsok mellé köretként is megállja a helyét, de tésztával összeforgatva és friss parmezánnal megszórva is remek vacsora lett a maradékból.
(GoodFood recept)
- Hozzávalók:
1 kg sütőtök
4 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss zsályalevél felaprítva
1 teáskanál friss rozmaring felaprítva
só, bors
- A sütőtököt zöldséghámozóval meghámozom, kimagozom és felkockázom.
- A vajat az olívaolajjal felolvasztom. Hozzáadom a félbevágott fokhagymákat, a felkockázott sütőtököt és alacsony hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt puhára párolom.
- Hozzáadom a felaprított zöldfűszereket és további 5 percig főzöm.
- Eltávolítom a fokhagymagerezdeket, egy csipetnyi sóval és frissen őrölt borssal fűszerezem, majd tálalom.
Tényleg csodás a színe, és biztosan finom is.
by Thrini szeptember 9, 2010 at 06 : 36Felhők lánya, kérlek szállj le közénk a földre és ugorj be egy pillanatra hozzám. Meglepetés lesz, de ezt nem mondhatom el! 🙂
by Karesz szeptember 9, 2010 at 06 : 40Van itthon egy sütőtököm. Arról eszembe jutott a tavalyi zsályás pitéd, ami eszméletlen finom volt!
Erre tessék, itt jössz egy csodával 🙂
Sok fokhagymával pont jó lesz a göthösségemre!
by Chef Viki szeptember 9, 2010 at 07 : 11Ez isteni lehet!
by Ízlésszindróma szeptember 9, 2010 at 08 : 47Lassan meg kéne főznöm a gyömbéres sütőtöklevesemet nekem is 🙂
by trendo szeptember 9, 2010 at 04 : 12Bár lehet, jobban járnék, ha nálad kosztolnék 🙂
Szia! Van egy kis üzim Számodra, itt:
by Krisztina konyhája szeptember 9, 2010 at 04 : 30http://krisztinakonyhaja.blogspot.com/2010/09/dij-melepetes-koszonom.html
Még sosem ettem sütőtököt fűszeresen, de itt az idő kipróbálni
by Bianka szeptember 9, 2010 at 06 : 37A tiéd is nagyon guszta. Fel is vettem az elkészítendők listájára! Tésztával, parmezánnal fogom megcsinálni! Nagyon ügyi vagy, szuper recept! :):):)
by Mézigörl szeptember 9, 2010 at 09 : 37Thrini,
köszi! Szín-, és ízterápiaként is megfelel… :))
Karesz,
meglepődtem! ;o) És itt is nagyon köszönöm! 🙂
Chef Viki,
egészségedre váljék! 🙂 Gyógyulj meg!
Már készülök arra a pitére ismét! 🙂
Ízlésszindróma,
teszteld le! :))
Trendo,
kanalaztam a levesedből… 🙂 Elgondolkodom a "menzás" dolgon! :)))
Krisztina,
köszönöm szépen a díjat, nagyon megtisztelő! :))
Bianka,
érdemes kipróbálni! Kíváncsi vagyok, hogy ízlik! :))
Mézigörl,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 02 : 56köszönöm szépen! Bár egyszerű recept, de sajnos nem én találtam ki… 🙂
nagyon finom lehet , pont az ilyen esős napokra való..megfűszerezi
by Ciripbogár október 10, 2010 at 08 : 34Áhá, de jó, pont ezt kerestem! Itt is maradok nálad, köszönöm:)
by m október 10, 2010 at 04 : 38Ciripbogár,
esősre is, napsütésesre is! 🙂
M,
by Felhőlány október 10, 2010 at 03 : 28remélem ízleni fog! 🙂 Köszönöm, hogy olvasol! 🙂