Rozmaringos-zsályás sütőtök

szeptember 24 , 2010 by: Felholany Egyéb


Rajongok ezért a színért és ízért. Napfényes, vidám, derűs. Nem csak édességként, sült formájában finom. Én most kifejezetten egy új (legalábbis számomra új) ízvilágban próbáltam ki. Friss rozmaringgal, zsályával és fokhagymával. Önmagában előételként, húsok mellé köretként is megállja a helyét, de tésztával összeforgatva és friss parmezánnal megszórva is remek vacsora lett a maradékból.
(GoodFood recept)
  • Hozzávalók:

1 kg sütőtök 
4 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss zsályalevél felaprítva
1 teáskanál friss rozmaring felaprítva
só, bors
  1. A sütőtököt zöldséghámozóval meghámozom, kimagozom és felkockázom.
  2. A vajat az olívaolajjal felolvasztom. Hozzáadom a félbevágott fokhagymákat, a felkockázott sütőtököt és alacsony hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt puhára párolom.
  3. Hozzáadom a felaprított zöldfűszereket és további 5 percig főzöm.
  4. Eltávolítom a fokhagymagerezdeket, egy csipetnyi sóval és frissen őrölt borssal fűszerezem, majd tálalom.

12 Hozzászólás

  • Tényleg csodás a színe, és biztosan finom is.

  • Felhők lánya, kérlek szállj le közénk a földre és ugorj be egy pillanatra hozzám. Meglepetés lesz, de ezt nem mondhatom el! 🙂

  • Van itthon egy sütőtököm. Arról eszembe jutott a tavalyi zsályás pitéd, ami eszméletlen finom volt!

    Erre tessék, itt jössz egy csodával 🙂

    Sok fokhagymával pont jó lesz a göthösségemre!

  • Ez isteni lehet!

  • Lassan meg kéne főznöm a gyömbéres sütőtöklevesemet nekem is 🙂
    Bár lehet, jobban járnék, ha nálad kosztolnék 🙂

  • Szia! Van egy kis üzim Számodra, itt:
    http://krisztinakonyhaja.blogspot.com/2010/09/dij-melepetes-koszonom.html

  • Még sosem ettem sütőtököt fűszeresen, de itt az idő kipróbálni

  • A tiéd is nagyon guszta. Fel is vettem az elkészítendők listájára! Tésztával, parmezánnal fogom megcsinálni! Nagyon ügyi vagy, szuper recept! :):):)

  • Thrini,
    köszi! Szín-, és ízterápiaként is megfelel… :))

    Karesz,
    meglepődtem! ;o) És itt is nagyon köszönöm! 🙂

    Chef Viki,
    egészségedre váljék! 🙂 Gyógyulj meg!
    Már készülök arra a pitére ismét! 🙂

    Ízlésszindróma,
    teszteld le! :))

    Trendo,
    kanalaztam a levesedből… 🙂 Elgondolkodom a "menzás" dolgon! :)))

    Krisztina,
    köszönöm szépen a díjat, nagyon megtisztelő! :))

    Bianka,
    érdemes kipróbálni! Kíváncsi vagyok, hogy ízlik! :))

    Mézigörl,
    köszönöm szépen! Bár egyszerű recept, de sajnos nem én találtam ki… 🙂

  • nagyon finom lehet , pont az ilyen esős napokra való..megfűszerezi

  • Áhá, de jó, pont ezt kerestem! Itt is maradok nálad, köszönöm:)

  • Ciripbogár,
    esősre is, napsütésesre is! 🙂

    M,
    remélem ízleni fog! 🙂 Köszönöm, hogy olvasol! 🙂

Hozzászólás a(z) Ciripbogár bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum