Nagy fagylaltkészítő lendületem harmadik darabja. Már a második adag, az első itt sem érte meg a publikálást mint ahogyan a karamell sem anno… 🙂
Első olvasatra talán kicsit bizarr a marshmallow miatt, de éppen ez az, amitől valami utánozhatatlanul krémes, habos, lágy lesz a fagyi. Minél magasabb kakaótartalmú étcsokival készítjük annál finomabb lesz. (Aki nem szereti a keserűcsokit, kipróbálhatja tejcsokival is.)
Alap recept, és bár szerintem csokifagyi rajongók körében így is megállja a helyét, tetszés szerint tovább ízesíthető…
Hozzávalók:
2,5 dl tej
20 dkg marshmallow (pillecukor)
20 dkg jó minőségű étcsoki
3 dl tejszín
1. A tejet és a tejszínt lassú tűzön megmelegítem, hozzáadom a pillecukor felét.
2. A tűzről levéve időnként megkeverem és hagyom, hogy a pillecukor elolvadjon.
3. A tűzre visszatéve hozzáadom a darabokra tört étcsokit és addig melegítem amíg a csoki is elolvad. Szobahőmérsékletűre hűtöm.
4. Beledobom a maradék apróra vágott pillecukrot is és hagyom, hogy összeolvadjon a csokis masszával.
5. Amikor ismét szobahőmérsékletűre hűlt, fagyigépben kifagyasztom.
(Fagyigép hiányában egy jól záródó dobozba öntve tegyük a hűtőbe, és félóránként keverjük át botmixerrel, vagy esetleg egy villával. Minimum hatszor-nyolcszor – nekem ez vált be korábban -, hogy krémes legyen.)
Én bevallom nem nagyon vagyok oda a csokifagyiért, de ez egy nagyon szimpatikus kis recept, el tudom képzelni milyen finom lehet! 🙂
by Pixie Pie július 7, 2010 at 03 : 05Pixie Pie,
by Felhőlány július 7, 2010 at 05 : 03🙂 számomra a csokifagyi alap kedvenc fagyi, de ez a pillecukros "dúsítás" egy új élménnyé tette… Dolgozom a gyümölcsös változaton is, viszont ha van csokifagyi rajongó a közeledben, készítsd el és kóstold meg! 🙂
csatlakoznék, mármint csokifagyi rajongó:)
by Fűszerház július 7, 2010 at 05 : 32Ez jó ötletnek tűnik a könnyű állag eléréséhez! A tejszín hol és milyen állapotban jön a képbe? Mert csak a hozzávalóknál fedeztem fel!
by Moha július 7, 2010 at 06 : 36Már a színétől elkábultam 🙂 Olyan IGAZI csokifagyi!
by Chef Viki július 7, 2010 at 06 : 41Fűszerház,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 52ennek nagyon örülök… 🙂 A következő csokis chilis lesz… 🙂
Moha,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 55köszönöm szépen, javítottam! A tejjel együtt megy az edénybe…
Nem tudom mihez hasonlítani ezt az állagot, mert eddig nem voltam nagy fagyis… De nagyon lááááágy…. 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány július 7, 2010 at 06 : 57vártalak… 🙂 Naná, hogy ilyen a színe, 2 tábla étcsoki van benne… Az ízét gondolom ezek után hozzá tudod képzelni… :))
Ki fogom próbálni!! (van egy zacskó pilecukrom, amit szorgalmasan dugdosok a gyerekek elől 🙂 )
by Sajtkukac Niki július 7, 2010 at 10 : 12sajtkukac
Pazar! (aki keserű étcsoki helyett tejcsokival készíti el, az az én szememben moral insanity:))
by trendo július 7, 2010 at 07 : 45Sajtkukac Niki,
by Felhőlány július 7, 2010 at 08 : 16ne dugdosd tovább azt a pillecukrot, bár a gyerekek így átlényegülve is meg fogják enni… Brutál jó… :))
Trendo,
by Felhőlány július 7, 2010 at 08 : 18igen, mennyei… 🙂 Nálam sem fordulhat elő, hogy másból készülne mint 70-80%-os étcsokiból… :))
nagyon finom, most kanalazzuk éppen! Köszi a receptet!:))
by Limara július 7, 2010 at 04 : 08Ötletes, férjem oda lenne érte
by Bianka július 7, 2010 at 07 : 20Limara,
by Felhőlány július 7, 2010 at 07 : 51örülök, hogy Nektek is ízlett! Hamarosan lesz még hasonló, már kísérletezgetek… :))
Bianka,
by Felhőlány július 7, 2010 at 07 : 52köszi! Biztosan megérdemelné hogy elkészítsd neki… ;o)
Elkészítettem, és nagyon finom lett! Köszi a receptet! 🙂
by Flóra július 7, 2011 at 08 : 08