Étcsokifagyi pillecukorral

július 10 , 2010 by: Felholany Egyéb

Nagy fagylaltkészítő lendületem harmadik darabja. Már a második adag, az első itt sem érte meg a publikálást mint ahogyan a karamell sem anno… 🙂
Első olvasatra talán kicsit bizarr a marshmallow miatt, de éppen ez az, amitől valami utánozhatatlanul krémes, habos, lágy lesz a fagyi. Minél magasabb kakaótartalmú étcsokival készítjük annál finomabb lesz. (Aki nem szereti a keserűcsokit, kipróbálhatja tejcsokival is.)
Alap recept, és bár szerintem csokifagyi rajongók körében így is megállja a helyét, tetszés szerint tovább ízesíthető…

Hozzávalók:
2,5 dl tej
20 dkg marshmallow (pillecukor)
20 dkg jó minőségű étcsoki
3 dl tejszín

1. A tejet és a tejszínt lassú tűzön megmelegítem, hozzáadom a pillecukor felét.
2. A tűzről levéve időnként megkeverem és hagyom, hogy a pillecukor elolvadjon.
3. A tűzre visszatéve hozzáadom a darabokra tört étcsokit és addig melegítem amíg a csoki is elolvad. Szobahőmérsékletűre hűtöm.
4. Beledobom a maradék apróra vágott pillecukrot is és hagyom, hogy összeolvadjon a csokis masszával.
5. Amikor ismét szobahőmérsékletűre hűlt, fagyigépben kifagyasztom.

(Fagyigép hiányában egy jól záródó dobozba öntve tegyük a hűtőbe, és félóránként keverjük át botmixerrel, vagy esetleg egy villával. Minimum hatszor-nyolcszor – nekem ez vált be korábban -, hogy krémes legyen.)

17 Hozzászólás

  • Én bevallom nem nagyon vagyok oda a csokifagyiért, de ez egy nagyon szimpatikus kis recept, el tudom képzelni milyen finom lehet! 🙂

  • Pixie Pie,
    🙂 számomra a csokifagyi alap kedvenc fagyi, de ez a pillecukros "dúsítás" egy új élménnyé tette… Dolgozom a gyümölcsös változaton is, viszont ha van csokifagyi rajongó a közeledben, készítsd el és kóstold meg! 🙂

  • csatlakoznék, mármint csokifagyi rajongó:)

  • Ez jó ötletnek tűnik a könnyű állag eléréséhez! A tejszín hol és milyen állapotban jön a képbe? Mert csak a hozzávalóknál fedeztem fel!

  • Már a színétől elkábultam 🙂 Olyan IGAZI csokifagyi!

  • Fűszerház,
    ennek nagyon örülök… 🙂 A következő csokis chilis lesz… 🙂

  • Moha,
    köszönöm szépen, javítottam! A tejjel együtt megy az edénybe…
    Nem tudom mihez hasonlítani ezt az állagot, mert eddig nem voltam nagy fagyis… De nagyon lááááágy…. 🙂

  • Chef Viki,
    vártalak… 🙂 Naná, hogy ilyen a színe, 2 tábla étcsoki van benne… Az ízét gondolom ezek után hozzá tudod képzelni… :))

  • Ki fogom próbálni!! (van egy zacskó pilecukrom, amit szorgalmasan dugdosok a gyerekek elől 🙂 )
    sajtkukac

  • Pazar! (aki keserű étcsoki helyett tejcsokival készíti el, az az én szememben moral insanity:))

  • Sajtkukac Niki,
    ne dugdosd tovább azt a pillecukrot, bár a gyerekek így átlényegülve is meg fogják enni… Brutál jó… :))

  • Trendo,
    igen, mennyei… 🙂 Nálam sem fordulhat elő, hogy másból készülne mint 70-80%-os étcsokiból… :))

  • nagyon finom, most kanalazzuk éppen! Köszi a receptet!:))

  • Ötletes, férjem oda lenne érte

  • Limara,
    örülök, hogy Nektek is ízlett! Hamarosan lesz még hasonló, már kísérletezgetek… :))

  • Bianka,
    köszi! Biztosan megérdemelné hogy elkészítsd neki… ;o)

  • Elkészítettem, és nagyon finom lett! Köszi a receptet! 🙂

Hozzászólás a(z) Limara bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum