Sokkal inkább adott. Egy gyors ebédet, meg egy élményt. Még mindig meg tudok lepődni az alma sokoldalúságán. Amit egyébként sajnos nyersen nem eszek meg. Tudom, tudom! De akkor se, na! Sütve vagy főzve viszont annál inkább. Egy jó kis almakompót, tejszínes almaleves vagy almaszósz kedvemre való, meg az is, ha sütőben sütöm a cikkekre vágott almát. De úgy is próbáltam már, hogy a hámozott és szeletkékre vágott almakupacba rejtettem egy sózott, borsikafűvel szórt csirkemell darabot, bezártam az egészet egy sütőzacskóba vagy sütőpapírba és összesütöttem. Az alma édes-savanyú leve tökéletesen átjárja az egyébként száraz csirkemellet, ettől szaftossá és ízessé téve. Ennek egy változata a zsebes hús, amikor a csirkemellet bevagdosom, nem teljesen át, csak majdnem, sózom, pici borsikafűvel ízesítem és a zsebeket megpakolom egy kis szelet parasztsonkával, ne adj isten! prosciutto sonkával, kis gerezd almát is tűzök mellé, némi mozzarella vagy egyéb sajttal megspékelem, kevés olívaolajjal meglocsolom, köré jó sok cikk alma és már mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe.
Hozzávalók:
- csirkemell
- savanykás alma
- paraszt-, vagy prosciutto- vagy serrano sonka
- mozzarella
- só, borsikafű
- olívaolaj
0 Hozzászólás