Zsályás-gorgonzolás penne dióval

június 04 , 2010 by: Felholany Egyéb

Az úgy kezdődött…, hogy tavaly nyáron kaptam egy csokornyi vadon nőtt zsályát. Nem győztem rá, így egy pohárnyi vízbe tettem további felhasználásig. Olyan jól érezte magát a konyhaablakban, hogy hamarosan gyökeret eresztett. Vízkultúrán további néhány hétig remekül volt, míg megszántam és elültettem. Azóta folyamatosan „szüretelem”, de most megint annyira elburjánzott, hogy kénytelen voltam kicsit megkopasztani. Készült zsályás vaj is, ami nem csak sültekhez finom, de egy szelet (vagy kettő, vagy három…) pirítóssal is remek!
A kéksajt viszont újdonság a konyhámban. Nem igazán értem, hogy eddig mi tartott vissza tőle, hiszen a sajtokat is szeretem, a szintén penészes jellegű Camembert sajt is gyakori vendég nálam, de a gorgonzolával való ismerkedésem újkeletű. Gyümölcsöző kapcsolat lesz, mert ízlik. :
Ismét egy GoodFood recept következik.
  • Hozzávalók: (2 személyre)
20 dkg penne
1,5 dkg vaj
1 fej salotta hagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 tk. apróra vágott friss zsálya
5 dkg kéksajt (nálam Gorgonzola piccante)
egy maréknyi pirított dió
  1. A tésztát sós vízben felteszem főni.
  2. Egy serpenyőben vajon aranysárgára sütöm a vékonyan felszeletelt hagymát, hozzáreszelem a fokhagymát, hozzáadom a zsályát és további 2 percig sütöm.
  3. Összekeverem a leszűrt tésztával, a kockára vágott sajttal, szükség szerint adok hozzá a főzővízből.
  4. Pirított, aprított dióval megszórva tálalom.

4 Hozzászólás

  • Nagyon guszta, gyors és finom

  • Ez nagyon tetszik nekem is.

  • Bianka,
    még annál is gyorsabb…:) És ahogy a sajt elolvadt a forró tésztán…:))

  • Wise Lady,
    köszönöm szépen! 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum