Tavasz. Színek. Zöld. Harsogóan zöld. Friss.
Roppanós. Ropogós. Sós. Nassolós. Mert egyszerűen jó.
Burkolt. Csomagolt. Sajttal szórt. Sózott. „Beburkolt”.
Hozzávalók: / 6 csomag
2 db réteslap
12 szál zöldspárga
6 szelet „leheletvékony” feketeerdő sonka / parasztsonka
1 tojás
reszelt parmezán
lenmag
só
olívaolaj
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
2 db réteslapot (egymásra fektetve) hosszában félbevágok, majd keresztbe háromfelé osztom. 1 szelet sonkára fektetem a réteslapokat, rá a zöldspárgát „fejtől-lábtól” és összetekerem.
A szabadon maradt réteseket megkenem felvert tojással, a csomagokat megszórom reszelt parmezánnal, lenmaggal és sózom. Meglocsolom olívaolajjal.
A csomagokat a sütőbe téve és a hőmérsékletet 175 fokra redukálva aranybarnára sütöm.
0 Hozzászólás