Zöldfűszeres-tejszínes erdei gombás ragu

október 07 , 2010 by: Felholany Egyéb

Néhány héttel ezelőtt egy sikeres rókagomba gyűjtésben vettem részt. Ma, hogy sütött a nap és igazi kellemes, szép őszi nap ígérkezett, na meg persze néhány napos eső után is vagyunk és tudtam, hogy hol keressem a „kincset”, elindultam az erdőbe gombát szedni. Jót sétáltam, de rókagombát nem találtam. Sok egyéb gomba persze volt, szinte gombaösvényeken lehet csak közlekedni. Bátorság és gombaismeret hiányában üres kosárral érkeztem haza… Annyira beleéltem magam egy finom vacsorába, hogy jobb híján a szárított gomba készletem felhasználásával készült el ez a vacsora… 

  • Hozzávalók:

1 (női) maroknyi szárított gomba
1 kis fej salotta hagyma
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
2 evőkanál reszelt parmezán + néhány forgács a díszítéshez
1 kis csokor petrezselyem
3-4 szál kakukkfű

bors

  1. A gombát vízbe áztatom, majd kb. 30 perc után kicsit kinyomkodva a nagyobb darabokat felszeletelem.
  2. Vajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadva néhány percig főzöm. 
  3. Felöntöm a tejszínnel, megszórom a zöldfűszerekkel, sózom, borsozom és további 3-4 percig főzöm.
  4. Hozzákeverem a frissen reszelt parmezánt, tagliatelle tésztával és parmezánforgácsokkal díszítve tálalom.

5 Hozzászólás

  • Kedves Felhőlány!

    Kérlek nézz be hozzám, vár Rád egy kis meglepi!

    http://eat-aliano.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html

    Niki

  • Hát azért tesszük el a gombát jobb időkre! Szárítva, savanyítva, zsírban lesütve… Hogy ilyenkor mégis legyen, ott legyen! Néha elég a tudat maga, hogy bármikor elővehetjük. 🙂

  • Engem meggyőzött. 🙂
    (…olyan jó lenne érteni a gombákhoz…)

  • Hű isteni összeállítás

  • Díj, ha van kedved nézz be hozzám 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum