Néhány héttel ezelőtt egy sikeres rókagomba gyűjtésben vettem részt. Ma, hogy sütött a nap és igazi kellemes, szép őszi nap ígérkezett, na meg persze néhány napos eső után is vagyunk és tudtam, hogy hol keressem a „kincset”, elindultam az erdőbe gombát szedni. Jót sétáltam, de rókagombát nem találtam. Sok egyéb gomba persze volt, szinte gombaösvényeken lehet csak közlekedni. Bátorság és gombaismeret hiányában üres kosárral érkeztem haza… Annyira beleéltem magam egy finom vacsorába, hogy jobb híján a szárított gomba készletem felhasználásával készült el ez a vacsora…
- Hozzávalók:
1 (női) maroknyi szárított gomba
1 kis fej salotta hagyma
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
2 evőkanál reszelt parmezán + néhány forgács a díszítéshez
1 kis csokor petrezselyem
3-4 szál kakukkfű
só
bors
- A gombát vízbe áztatom, majd kb. 30 perc után kicsit kinyomkodva a nagyobb darabokat felszeletelem.
- Vajon megpárolom az apróra vágott hagymát, majd a gombát is hozzáadva néhány percig főzöm.
- Felöntöm a tejszínnel, megszórom a zöldfűszerekkel, sózom, borsozom és további 3-4 percig főzöm.
- Hozzákeverem a frissen reszelt parmezánt, tagliatelle tésztával és parmezánforgácsokkal díszítve tálalom.
Kedves Felhőlány!
Kérlek nézz be hozzám, vár Rád egy kis meglepi!
http://eat-aliano.blogspot.com/2010/10/kreativ-blogger-dij.html
Niki
by Eat'aliano október 10, 2010 at 05 : 50Hát azért tesszük el a gombát jobb időkre! Szárítva, savanyítva, zsírban lesütve… Hogy ilyenkor mégis legyen, ott legyen! Néha elég a tudat maga, hogy bármikor elővehetjük. 🙂
by trendo október 10, 2010 at 06 : 35Engem meggyőzött. 🙂
by egycsipet október 10, 2010 at 06 : 57(…olyan jó lenne érteni a gombákhoz…)
Hű isteni összeállítás
by Bianka október 10, 2010 at 07 : 55Díj, ha van kedved nézz be hozzám 🙂
by Bianka október 10, 2010 at 06 : 46