- Hozzávalók:
zsenge, előzőleg félig megfőzött csöves kukorica
újhagyma
gomba és paradicsom rozmaringágra tűzve
padlizsán hosszában ujjnyira szeletelve
zsenge cukkini hosszában félbevágva
olívaolaj zöldfűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom, oregano, stb.) a kenegetéshez
só
bors
+ tetszés szerinti zöldségek
Focaccia-t viszonylag rendszeresen sütök. Gyakorlatilag kb. 2×15 perces munkával elképesztően finom, meleg olasz kenyérfélét tehetünk az asztalra. Én nem tudom kivárni hogy kihűljön, az elsőt azon nyomban melegében elfogyasztom. Csak a mennyiség az, amivel „játszani” tudok, hogy maradjon másnapra is… 🙂
- Csirkenyárs zöldfűszerekkel (kb. 15 nyárshoz)
40 dkg darált csirkemell
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma (áttörve)
1 teáskanál mustár
1 csokor petrezselyem apróra vágva
4 nagy bazsalikomlevél apróra vágva
2-3 evőkanál olaj a sütéshez
só
bors
bambusznyárs
1 teáskanál mustármag
- Ledarálom a csirkemellet és összekeverem a felaprított vöröshagymával, fokhagymával, mustárral, felaprított petrezselyemmel és bazsalikommal, majd sózom, borsozom.
- Vizes kézzel egy kisebb tenyérnyi fűszerezett húst lapogatok a nyársakra.
- Kiolajozott sütőtepsiben (vagy kerti sütögetés esetén sütőrácson) 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütöm.
- A nyársakat közvetlenül a sütés után megszórom a mustármaggal.
- Citromos-petrezselymes joghurt
3 dl natúr joghurt
kis csokor petrezselyem felaprítva
fél citrom leve
só
bors
olívaolaj
Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverem, ízlés szerint sózom, borsozom.
De régen csináltam focacciat, én kicsit máshogy formázom, egyben sütöm, beletapicskolom a tepsibe és a végén szeletelem. Lehet így is kipróbálom.
by Sofia június 6, 2010 at 05 : 15Sofia,
by Felhőlány június 6, 2010 at 06 : 14én nagyon szeretem a ropogós héját, ezért inkább több kisebbet formázok… A végeredményen tulajdonképpen nem változtat, így is-, úgy is finom… :))
Eszméletlen jól néznek ki! Szerintem ez a kombináció így ahogy van, tökéletes. 🙂
by Pixie Pie június 6, 2010 at 09 : 17Én így mindenestül szeretném, egyik finomabb lehetett, mint a másik!
by Kata június 6, 2010 at 10 : 24Nagyon szépséges kompozíció, minden darabja csodás lehet. :))
by egycsipet június 6, 2010 at 07 : 04Micsoda összeállítás. Szemkápráztató
by Bianka június 6, 2010 at 09 : 32Csodaszép minden, a focacciát ki kell próbálnom feltétlen!:-))
by Andi/cuki június 6, 2010 at 03 : 13De guszta a többi is, meg az a nyárs is!-)) Csini az új ruhád!:-))
Köszönöm szépen! 🙂
by Felhőlány június 6, 2010 at 07 : 21