Azért nem írom, hogy PHO leves, mert nem az. Bár látszatra mintha, ezért lehetne „Rita féle PHO leves” is, de én inkább csak egy vitaminokban gazdag zöldséglevesnek nevezném, mert a zöldségek mindegyike nyersen kerül a forró levesbe tálaláskor, így csak minimálisan veszítenek a vitamintartalmukból.
Mindennek alapja egy adag maradék húsleves (vagy erős zöldségleves) a hétvégéről. Teljesen mindegy, hogy csirke, marha vagy sertés, amit szeretünk és ami éppen maradt. Kell még egy zacskó ázsiai tészta, de a hozzá csomagolt „levesport” én sohasem használom, hiszen van húslevesem, meg az elveimmel sincs barátságban, viszont a csomag tésztáját nagyon szeretem. Ez az alap, ezeken túl:
- julienre (vékony csíkokra) szeletelt sárgarépa
- kápia paprika
- vékonyra karikázott zsenge újhagyma
- csíkokra vágott főtt csirkemell
- sok koriander és/vagy petrezselyem levél
- főtt fürjtojás
- szójaszósz
- friss lime leve
A tésztát személyenként 1-1 tálkába teszem, felöntöm a visszaforralt húslevessel és hagyom állni, amíg felaprítom a zöldségeket. Mivel a tészta magába szívja a levest, pótlom. (Addig szöszmötöltem a fotózással, fényekkel, beállításokkal, hogy már csak a végén vettem észre, hogy a tészta magába szívta a levest. Fogyasztás előtt pótoltam a folyadékveszteséget, de újrafotózni már nem volt kedvem, mert nagyon éhes voltam.) Minden tálkát gazdagon díszítek a hozzávalókkal, rácsavarom egy cikk lime levét és adok hozzá néhány csepp szójaszószt. (Ezt is sikeresen elfelejtettem a fotózás előtt, de pótoltam.) Bőven megszórom aprított és egész koriander levéllel, amiből én tartok a fagyasztóban is. Ennek hiányában a petrezselyem is tökéletesen megteszi! 🙂 Jó étvágyat!
0 Hozzászólás