Zöldségekkel turbózott maradékhasznosító leves gazdagon

április 13 , 2021 by: Felholany Egyéb

Azért nem írom, hogy PHO leves, mert nem az. Bár látszatra mintha, ezért lehetne “Rita féle PHO leves” is, de én inkább csak egy vitaminokban gazdag zöldséglevesnek nevezném, mert a zöldségek mindegyike nyersen kerül a forró levesbe tálaláskor, így csak minimálisan veszítenek a vitamintartalmukból.

Mindennek alapja egy adag maradék húsleves (vagy erős zöldségleves) a hétvégéről. Teljesen mindegy, hogy csirke, marha vagy sertés, amit szeretünk és ami éppen maradt. Kell még egy zacskó ázsiai tészta, de a hozzá csomagolt “levesport” én sohasem használom, hiszen van húslevesem, meg az elveimmel sincs barátságban, viszont a csomag tésztáját nagyon szeretem. Ez az alap, ezeken túl:

  • julienre (vékony csíkokra) szeletelt sárgarépa
  • kápia paprika
  • vékonyra karikázott zsenge újhagyma
  • csíkokra vágott főtt csirkemell
  • sok koriander és/vagy petrezselyem levél
  • főtt fürjtojás
  • szójaszósz
  • friss lime leve

A tésztát személyenként 1-1 tálkába teszem, felöntöm a visszaforralt húslevessel és hagyom állni, amíg felaprítom a zöldségeket. Mivel a tészta magába szívja a levest, pótlom. (Addig szöszmötöltem a fotózással, fényekkel, beállításokkal, hogy már csak a végén vettem észre, hogy a tészta magába szívta a levest. Fogyasztás előtt pótoltam a folyadékveszteséget, de újrafotózni már nem volt kedvem, mert nagyon éhes voltam.) Minden tálkát gazdagon díszítek a hozzávalókkal, rácsavarom egy cikk lime levét és adok hozzá néhány csepp szójaszószt. (Ezt is sikeresen elfelejtettem a fotózás előtt, de pótoltam.) Bőven megszórom aprított és egész koriander levéllel, amiből én tartok a fagyasztóban is. Ennek hiányában a petrezselyem is tökéletesen megteszi! 🙂 Jó étvágyat!

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top