Vega paprikás

október 11 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Mi tagadás, tésztamániás vagyok… Lassan ipari mennyiségű száraztészta van itthon, de nem tudok ellenállni egy-egy különlegesebb csomagnak. Így történt ez most is. 🙂 Ha jól emlékszem, talán a Lidl-ben kúszott be a kosaramba ez a virágos, eredetét tekintve svájci fajta. Féltem, hogy főzés után majd szétesik, de mivel mindig al dente-re főzöm a tésztát, gond nélkül megtartotta a formáját.
A múlt heti tárkonyos levesből maradt néhány szem gomba a hűtőben, de ezt kevésnek találtam, így egy kis zsenge zöldborsó társaságában lett belőle 15 perces vacsora.

  • Hozzávalók:

4 marék száraztészta
6 db közepes csiperke gomba
2 marék zsenge (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
olívaolaj
1 kávéskanál pirospaprika
1/2 kávéskanál borsikafű
1 csokor petrezselyem

frissen őrölt bors

  1. A tésztát sós vízben al dente-re (fogkemény) főzöm.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítom.
  3. A tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd a tűzre visszatéve hozzáadom a felkockázott gombát. Sózom, borsozom, és pár percig főzöm, amíg a gomba picit összeesik.
  4. Hozzáadom a zöldborsót és már csak addig főzöm, amíg a borsó átforrósodik. Megszórom a borsikafűvel és az apróra vágott petrezselyemmel.

4 Hozzászólás

  • Havasi gyopár alakú tészta, nagyon szép! Mi a barátnőimmel bele vagyunk szeretve. Köszi az ötletet! a ragu is nagyon guszta!

  • Nálam is van a polcon egy zacsival, tényleg olyan szép! A ragud is biztosan finom; jó ötlet a borsó, látványnak is szép!

  • Ízlésszindróma!
    Hát igen, talán a ragura inkább hasonlít mint paprikásra, valahogy eltűnt a fotóról a pirospaprika színe… 🙂

  • KataKonyha!
    Az eredeti receptemben még főtt tojást is adok hozzá, ez most az extra gyorsaság miatt kimaradt…:)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top