Mi tagadás, tésztamániás vagyok… Lassan ipari mennyiségű száraztészta van itthon, de nem tudok ellenállni egy-egy különlegesebb csomagnak. Így történt ez most is. 🙂 Ha jól emlékszem, talán a Lidl-ben kúszott be a kosaramba ez a virágos, eredetét tekintve svájci fajta. Féltem, hogy főzés után majd szétesik, de mivel mindig al dente-re főzöm a tésztát, gond nélkül megtartotta a formáját.
A múlt heti tárkonyos levesből maradt néhány szem gomba a hűtőben, de ezt kevésnek találtam, így egy kis zsenge zöldborsó társaságában lett belőle 15 perces vacsora.
- Hozzávalók:
4 marék száraztészta
6 db közepes csiperke gomba
2 marék zsenge (fagyasztott) zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
olívaolaj
1 kávéskanál pirospaprika
1/2 kávéskanál borsikafű
1 csokor petrezselyem
só
frissen őrölt bors
- A tésztát sós vízben al dente-re (fogkemény) főzöm.
- Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítom.
- A tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem, majd a tűzre visszatéve hozzáadom a felkockázott gombát. Sózom, borsozom, és pár percig főzöm, amíg a gomba picit összeesik.
- Hozzáadom a zöldborsót és már csak addig főzöm, amíg a borsó átforrósodik. Megszórom a borsikafűvel és az apróra vágott petrezselyemmel.
Havasi gyopár alakú tészta, nagyon szép! Mi a barátnőimmel bele vagyunk szeretve. Köszi az ötletet! a ragu is nagyon guszta!
by Ízlésszindróma október 10, 2009 at 08 : 04Nálam is van a polcon egy zacsival, tényleg olyan szép! A ragud is biztosan finom; jó ötlet a borsó, látványnak is szép!
by KataKonyha október 10, 2009 at 03 : 42Ízlésszindróma!
by Felhőlány október 10, 2009 at 06 : 43Hát igen, talán a ragura inkább hasonlít mint paprikásra, valahogy eltűnt a fotóról a pirospaprika színe… 🙂
KataKonyha!
by Felhőlány október 10, 2009 at 06 : 47Az eredeti receptemben még főtt tojást is adok hozzá, ez most az extra gyorsaság miatt kimaradt…:)