Rómában természetesen sokkal több van, mint 3 nap. Aki egyszer már járt ott és megragadta a város nyüzsgése (itt nem a nyüzsgő turistahadra gondolok), az úgyis visszavágyik, akár 1 napot, akár 3 napot, vagy többet töltött ott korábban. Tavaly nyáron 3 hetet pihentem Dél-Toszkánában, Umbriában és „Vakáció-a-vakáción-belül”-i ötletem nyomán megszerveztem egy 3 napos villámlátogatást Róma-Salerno-Amalfi-Positano […]

Rómát elhagyva délnek, Salerno felé veszem az irányt. Kényelmes Intercity járatomon egy udvarias Úr – Giovanni – társaságát nyerem a négyszemélyes ” box”-ban, majd indulás előtt röviddel két igazán olasz Hölgy  is csatlakozik hozzánk. Ékszereik csillogása és csilingelése végigkíséri minden mozdulatukat. Kellemes a társaság, hamar szóba elegyedünk egymással és „végigbeszélgetjük” a 2 órás utat. Hálás […]

Dél-Toszkánában és Umbriában töltött 1 hetem után délnek veszem az irányt. Közel 600 km-es vonatozás áll előttem, amit odafelé két részben tervezek”leülni”. Volt már tapasztalatom a vonatozással, tiszta, modern, informatív sok-sok kijelzővel ami tájékoztat a következő megállókról, sebességről, várható helyi hőmérsékletről. Egyedüli problémám a klíma volt, kb. 10-15 fokos mínusz különbséggel a kintihez képest elég […]

„Ahol vagy, az vagy.Minél közelebb áll a szívedhez egy hely, minél mélyebben van benned, annál jobban összefonódik vele az identitásod, az egész lényed.Az ember sohasem véletlenszerűen választ ki egy helyet – a hely, amelyet választ magának, elárulja, mi az amire valójában vágyik.”(Frances Mayes) Ez mennyire igaz. 3 éve sem véletlenül választottam magamnak Toszkánát és azon […]

Végre nem dobozban, hanem áttekinthető(bb)en sorakoznak a könyveim az új polcon. Igaz, hogy 2 sorban egymás előtt-mögött és pillanatok alatt tele lett az óriási polc, de most már gyönyörködhetek bennük, újraolvashatom őket és ötletelhetek. 🙂 Azt igazán nem mondhatom, hogy ötletem sincs mit főzzek… 🙂 A gasztro regényeimet imádom, különböző népek különböző konyhái, útleírások, milliónyi […]

Egy kis időutazás… 2 hónapnyi kemény munka után 4 nap szabadnap várt rám február elején. Nem számítottam rá, így különösebb terveim sem voltak, mihez is kezdhetnék ebben a néhány napban. Hirtelen ötletként Rómeó és Júlia városát, Veronát választottam a kikapcsolódáshoz, azzal az elképzeléssel, hogy Velencébe is ellátogatok.  Kedvenc Főnököm rögtön felvetette az ötletet, hogy talán […]

Tempo

április 27 , 2011by Felholany

Keresem a ritmust. Természetesen nem zeneileg, az távol áll tőlem. Azt a ritmust, ami Olaszországban oly’ jellemző volt a mindennapjaimra. Alig 3 hete vagyok itthon, ebből 1 hét pihenést engedélyeztem magamnak, de a hőn áhított „sok alvást” nem sikerült elérnem. Ugyanis nem tudok aludni… 6-7 órányi alvás után kipattannak a szemeim, de ez a fizikai […]

Az utazásról röviden (2010. december 02.): meglepően jó időben, száraz úton, helyenként verőfényes napsütéssel tarkítva. Hosszú. Ez nem az a hely, ahová egy magyar egy hétvégére csak úgy leugrik… 850 km.  Az első 700 km gond nélkül ismerős terepen. Na de olaszhonban még egyáltalán nem jártam. Most úgy tűnik, hogy sok éves lemaradásomat fogom bepótolni […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum