Olaszországi kalandozásaim – Velence

június 02 , 2011 by: Felholany

Egy kis időutazás…
2 hónapnyi kemény munka után 4 nap szabadnap várt rám február elején. Nem számítottam rá, így különösebb terveim sem voltak, mihez is kezdhetnék ebben a néhány napban. Hirtelen ötletként Rómeó és Júlia városát, Veronát választottam a kikapcsolódáshoz, azzal az elképzeléssel, hogy Velencébe is ellátogatok.  Kedvenc Főnököm rögtön felvetette az ötletet, hogy talán megszállhatnék Velencében lakó barátjánál, akit rögtön fel is hívott. Ilyen lehetőséget kihagyni pedig nagyon nagyon hiba lett volna!
Bár Verona most kimaradt a városnézésből, csodaszép 3 napot töltöttem Velencében. Február ide vagy oda, napsütéses, kellemesen meleg időben sétálgattam és élveztem ennek a romantikus városnak a hangulatát. 

Vendéglátóm, Franca nagyon kedvesen fogadott, és bár nem találtunk közös nyelvet a kommunikációhoz, ez nem jelentett különösebb gondot abban, hogy „elmondjuk” egymásnak a mondanivalónkat… 🙂
Általánosságban nagy meglepetés volt számomra, hogy az olaszok az anyanyelvükön kívül csak nagyon kevés esetben beszélnek egyéb idegen nyelveket. Természetesen az észak-olaszországi (Dél-Tirol) tartomány ez alól kivétel, ahol az olasz mellett németül is anyanyelvi szinten beszélnek.
Házigazdámat egy rúdnyi tiroli rétessel és igazi dél-tiroli finom sonkával leptem meg. Hangulatos kis lakásában a Cannaregio negyedben hajtottam álomra a fejemet…

Romantikus, olasz módon vetett ágyban:

Másnap reggel korán keltem, hogy lehetőségem legyen minél több látnivalót megnézni. Természetesen nem hagyhattam ki, hogy egy igazi nyüzsgő kávéházban reggelizzek, ahol az ébredező, gyors kávéra betérő, munkába igyekvő helyiek forgatagát szemléltem a majszolás közben. 
Nem jellemző, hogy leüljenek ehhez a rituáléhoz, vagy ha mégis, az tényleg nem tart tovább, mint ahogy a finom illatú, gőzölgő espressójukat felhörpintik.

Az utca sarkán egy halas stand állta utamat, ahol a hajnalban frissen fogott halak és tengeri finomságok elképesztő kínálata alatt roskadozott az asztal. (Ilyen látványban a város több pontján is volt részem.)

Velence gyalogszerrel könnyen bejárható, így a legfontosabb látnivalók közül szinte semmi nem maradt ki. Természetesen a Szent Márk tér a csipegető galambokkal, a Campanile harangtornyával és az óratoronnyal  kötelező elem. 
Vaporettózás a Canal Grande csatorna 3 km-es hosszán, ahonnan több mint 100 csodaszép palota, templom és nevezetesség látható. 
Séta Velence 4 hídján, gondolázás, ebéd a halpiacon, hajózás az Északi Lagúna szigeteire: Murano-ra és Burano-ra.

A város mind napközben, mind este egy nagy nyüzsgő forgatag, ami káprázatos élmény szemnek és szájnak egyaránt.
Remélem, hogy lesz még lehetőségem ebbe a csodás városba visszatérni!

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum