Újra nyitva! – Sonkás szendvics (paleo)

május 11 , 2014 by: Felholany Egyéb kategória

4 év után újra a saját konyhámban! 🙂
Kések, fakanalak sorba állítva, fűszeres fiók feltöltve, kiegészítve újdonságokkal, minden ragyog. A jól végzett munka örömére és a farkaséhség csillapítására egy gyors sonkás frittata szendviccsel jutalmaztam magam.

Hozzávalók: 2 szendvicshez:

4 tojás
2 ek. (mandula) tejszín
2-3 ek. reszelt parmezán
1 kk. friss kakukkfű
1 szál újhagyma felszeletelve
só, bors, olívaolaj vagy kókuszzsír a sütéshez

A tojásokat felverem, belekeverem a többi hozzávalót is, sózom, borsozom. Kevés zsiradékkal felhevítem a serpenyőt, beleöntöm a tojásos keveréket, mérsékelem a hőmérsékletet és fedő alatt átsütöm a frittatát könnyűre, éppen csak nem folyik. Ha mini serpenyőben sütjük, fordítsuk meg a szeleteket. Én nagy serpenyőben sütöttem, így egy tállal kivágtam négy nagyobb kerek szeletet és ezeket forgattam meg a serpenyőben, hogy egy pici színt kapjon. Kedvenc sonkámmal töltöttem és párolt spárgával tálaltam.

(A szaggatás után visszamaradt frittatát felszeleteltem és a saláta tetejére szórtam.)

5 Hozzászólás

  • De jó újra olvasni Téged, Rita! Örülök neked újra itt a Bloggeren!:))

  • Szuper :-)!

  • Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen!:) Csak ámulok, hogy milyen csodák kerülnek ki a kezed/kezeitek alól! 🙂

  • Szia Andrea! Köszi! 🙂

  • Hmmm…Én még sosem gondoltam úgy a dolgaimra, hogy csodák lennének..És most nem akarok álszerény sem lenni, viszont a Te Te fotóid tényleg csodásak!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top