4 év után újra a saját konyhámban! 🙂
Kések, fakanalak sorba állítva, fűszeres fiók feltöltve, kiegészítve újdonságokkal, minden ragyog. A jól végzett munka örömére és a farkaséhség csillapítására egy gyors sonkás frittata szendviccsel jutalmaztam magam.
Hozzávalók: 2 szendvicshez:
4 tojás
2 ek. (mandula) tejszín
2-3 ek. reszelt parmezán
1 kk. friss kakukkfű
1 szál újhagyma felszeletelve
só, bors, olívaolaj vagy kókuszzsír a sütéshez
A tojásokat felverem, belekeverem a többi hozzávalót is, sózom, borsozom. Kevés zsiradékkal felhevítem a serpenyőt, beleöntöm a tojásos keveréket, mérsékelem a hőmérsékletet és fedő alatt átsütöm a frittatát könnyűre, éppen csak nem folyik. Ha mini serpenyőben sütjük, fordítsuk meg a szeleteket. Én nagy serpenyőben sütöttem, így egy tállal kivágtam négy nagyobb kerek szeletet és ezeket forgattam meg a serpenyőben, hogy egy pici színt kapjon. Kedvenc sonkámmal töltöttem és párolt spárgával tálaltam.
(A szaggatás után visszamaradt frittatát felszeleteltem és a saláta tetejére szórtam.)
De jó újra olvasni Téged, Rita! Örülök neked újra itt a Bloggeren!:))
by bodzazsuzsa május 5, 2014 at 04 : 11Szuper :-)!
by Andrea május 5, 2014 at 05 : 15Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen!:) Csak ámulok, hogy milyen csodák kerülnek ki a kezed/kezeitek alól! 🙂
by Felhőlány május 5, 2014 at 05 : 20Szia Andrea! Köszi! 🙂
by Felhőlány május 5, 2014 at 05 : 21Hmmm…Én még sosem gondoltam úgy a dolgaimra, hogy csodák lennének..És most nem akarok álszerény sem lenni, viszont a Te Te fotóid tényleg csodásak!
by bodzazsuzsa május 5, 2014 at 07 : 17