Ritka pillanatok egyike, amikor olajban sült ételeket készítek. Talán a hirtelen jött hideg az oka, hogy valami „nehezebb” vacsorára vágytam a minap, kellett a kalória. Meg is bántam rendesen, mert mire elkészült, az egész lakás (hát ez nem nehéz, mert igen kicsi…) olajszagban úszott…
A krumplis receptemet bővítettem ki a cukkini felé, újhagymával és bazsalikommal.
- Hozzávalók:
2 szem (nagy) burgonya
1 közepes cukkini
1 tojás
1-1,5 dl tej
4-5 ek. liszt
2 szál újhagyma
só
bors
friss bazsalikom
- A burgonyát és a cukkinit lereszelem, állni hagyom hogy kiengedje a levét.
- A tojásból a liszttel és a tejjel sűrű palacsintatésztát keverek.
- A zöldségeket jól kinyomkodva a tésztához adom, sózom, borsozom, hozzákeverem a karikára vágott újhagymát, és bazsalikomlevelet tépkedek hozzá.
- Evőkanálnyi halmokat teszek a forró olajba, picit ellapogatom, és pirosra sütöm.
Jöhet 🙂
Kicsike fokhagymás tejfölt kérek szépen hozzá 🙂
by Chef Viki október 10, 2009 at 07 : 14Hú, elfelejtettem beleírni, hogy 1 gerezd fokhagymát is reszeltem hozzá…:) Úgyhogy jár a fokhagymás tejföl is! 🙂
by Felhőlány október 10, 2009 at 06 : 34finooooom…
by Lilla október 10, 2009 at 04 : 32http://lillafoz.blogspot.com/2009/10/tudatos-vasarlokorkerdes-i.html
neked gurítottam a labdát…
Lilla!
by Felhőlány október 10, 2009 at 04 : 03Köszönöm szépen!
Valamiért nem tudok nálad kommentezni most sem, ezért itt üzenem, hogy bár inkább a tettek embere vagyok mint a szavaké, azért ebben a témában van mondanivalóm… 🙂