Évek óta nem teszek újévi fogadalmakat. Egyrészt mert nem tudom megtartani őket és inkább megóvom magam a kudarctól. Már nem tervezek hosszú távra mint ahogyan nem agyalok a múltban elkövetett hibáimon sem; mit-, hol-, és hogyan kellett volna másképpen csinálnom. Azt sem fogadom meg, hogy ezeket a hibáimat nem követem el a jövőben. A mai napban élek. Azt a pillanatot élem meg amiben benne vagyok. Ebből hozom ki a legjobbat! Nem megyek el a pillanatok mellett hanem megélem és élvezem! Nem várom el senkitől hogy ezt megértse ha Ő nem így gondolkozik mint én. Ma a mai napot élvezem, hogy süt a nap, de később talán még hópelyheket is kergethetek. ☺ Hogy finom ételeket ehetek, mint ma reggel is:
Újévi színes lencsesaláta avokádóval
január 01 , 2016 by: Felholany Egyéb
Babonásnak nem vagyok mondható, de az újévi lencse erejében hiszek! ? Ritkán készítem el kétszer ugyanazt az ételt, most egy teljesen új kreációt hoztam. A színes lencséimre (piros, sárga, fekete/beluga) már megkaptam a németes jelzőt. Kedvenc mediterrán világomat az avokádó képviseli, különleges ízvilágot egyik kedvenc fűszerem a Sumac ad neki. ?
Hozzávalók:
20 dkg lencse / vegyesen több színben
1 kis fej lilahagyma apróra vágva
2 szem paradicsom kimagozva, apró kockára vágva
1 szem érett avokádó felkockázva
kis csokor menta
kis csokor petrezselyem
A dresszinghez:
5 ek. extra szűz olívaolaj
3 ek. mézes almaecet
1ek. szezámolaj
1tk. méz
fél lime leve
1/2 tk. őrölt római kömény
1/2 tk. sumac
só, bors
A lencséket a feltüntetett főzési határidő pontos betartásával megfőzzük (ha nem ügyelünk eléggé már szét is főtt!) Jól lecsepegtetve tálba öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, paradicsomot, avokádót és az összetépkedett zöldfűszereket.
A dresszing hozzávalóit egy jól záródó befőttesüvegben összerázom és összekeverem a lencsesalátával.
Friss bagettel, keményre főzött tojással tálalom.
0 Hozzászólás