Túrótorta friss ribizlivel és Créme de Cassis likőrrel

június 23 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Nem először szeretek bele ételbe egy remek fotó után. Alapvetően vizuális típus vagyok, így amikor ezt a fotót megláttam a NL Konyha júliusi számában, tudtam, hogy el fogom készíteni. Az, hogy a hétvégén ez meg is történt, a véletlen műve volt. Pénteken a zöldségesnél alaposan sikerült bevásárolnom és a kosár tetejére még került egy doboz gyönyörű piros ribizli is. A torta eszembe sem jutott akkor, a gyümölcs hívogatóan friss volt…
Majd szombaton este ismét a kezembe került az újság, és mivel minden hozzávaló volt itthon, nekiláttam. Kb. 20 perces munka után a finomság már a sütőben volt, vasárnap reggel pedig kiteljesedett a ribizlivel és a zselével.
A fotó alapján elképzelt ízt messze felülmúlta a valóság.
Valószínűleg így volt ezzel a sütivel Andrea is, aki hozzám hasonlóan ugyanezt a desszertet készítette el a családjának. Nem az első alkalom, hogy ugyanazt készítjük egyidőben… 🙂

  • Hozzávalók: (20 cm-es formához)

A tésztához:
22 dkg liszt
14 dkg hideg vaj
2 dkg kakaópor
7 dkg porcukor
1 egész tojás

A töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 citrom héja
1 evőkanál házi vaníliás cukor
3 egész tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg liszt

A díszítéshez:
20 dkg friss ribizli
2 csomag piros tortazselé (eredeti receptben 1 csomag, nekem kevés lett így dupláztam)
2 evőkanál Créme de Cassis likőr

  1. A liszthez szitálom a porcukrot, kakaóport és összemorzsolom a hideg vajjal. Hozzáadom az egész tojást majd gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtom, kibélelem vele a piteformát, villával megszurkálom a tésztát és a hűtőbe teszem.
  3. A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverem (a túró nagyon finom, zsíros, krémes volt -házi-, így nem kellett áttörnöm, de megtehetjük). A tölteléket a tésztára halmozom, majd 150 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütöm.
  4. Ha teljesen kihűlt, ráhalmozom a leszárazott piros ribizliszemeket és felöntöm az elkészített zselével, melyet (feketeribizlis) Créme de Cassis likőrrel ízesítek.

13 Hozzászólás

  • Ó de szép! Ezt már én is néztem, el is fogom készíteni!

  • Moha,
    köszönöm szépen!
    Szerelem volt első látásra és első falatra… 🙂 Nem lesz csalódás! 🙂

  • Az újságot nem vettem meg, de valami egészen hasonlót tervezek hétvégére 🙂

    Inverz színekkel :-))

    Csodálatos lett!

  • Ezer éve nem ettem ribizlit!! A torta csodás.

  • Nagyon szép lett!
    Nálunk is elkészült, igaz a hugicám sütötte meg, őt is a fotó "győzte meg" 🙂

  • Tényleg gyönyörű, valóban finom lehet. Én ribizlis joghurt tortát készítek szombatra.

  • WOW! Ezt hívóm én desszertnek! Csodás lett, és a képek is gyönyörűek!

  • Én is kinéztem, csodás, gyönyörűséges!:-))

  • Ez gyönyörű! Szerinted ez működik kekszes alappal és likőr nélkül?

  • Nagyon, nagyon jól néz ki!!!!!!!

  • Chef Viki,
    köszönöm szépen! Én is nagyon szeretem az ilyen kontrasztos színvilágú sütiket, van is néhány a blogomon… :))

    Thrini,
    most kezdődik a szezonja, úgyhogy simán behozhatod a lemaradást! 🙂

    Csibe,
    köszi! Ritkán fog meg ennyire egy fotó, de ez ütős volt! …ezek szerint nem csak nálam… 🙂

    Bianka,
    köszönöm! Majd megyek hozzád a receptért! 🙂

    Ami,
    köszönöm szépen! 🙂

    Andi/cuki,
    ne habozz sokáig vele, és számolj azzal, hogy utána újra és újra szeretnéd majd elkészíteni… 🙂

    Sofia,
    köszönöm szépen! 🙂
    Ez úgy nem működik, mert a túrótöltelékben tojás is van, így sütni kell. Likőr nélkül simán, az az eredetiben sem szerepelt…
    Van nálam egyéb kekszes alapú ricottás torta sütés nélkül, tavaly júniusi bejegyzés… 🙂

    Lekvároskukta,
    köszönöm szépen! 🙂

  • Gyönyörűűűűűűűűséges darab!:))))
    És jó lett az blogfalfestés!:))

  • Szepyke,
    köszönöm szépen! 🙂
    Ideje volt egy kis frissülés, és hát a névhez hűen… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top