Most kivételesen nem konkrét recept következik. Csupán egy alternatíva, hogy a tortilla lapok nem csak megtöltve és becsomagolva, vagy kencékhez tunkolásra lehetnek jók.
Hétvégi fagyasztó leltárt követően bukkantam egy fél csomag tortilla lapra. Vasárnap reggelire omlettel és zöldségekkel felcsavarva készült, ma – hűen a hétközbeni türelmetlen gyors vacsora szellemében – „pizza” lett belőle. És tényleg annyira gyors, hogy amíg néhány kommentre válaszoltam, picit tül is sült. Ennek a papírvékony tésztának 5-7 perc sütési idő is bőven elég. Ez alatt a sonka is ropogósra sült és az ízek is összeértek.
Azt, hogy mi kerül rá, a hűtőnk, ízlésünk és kreativitásunk szabja meg.
- Nálam most ezek szerepeltek:
– tortilla lap
– medvehagymás olívaolaj
– gorgonzola sajt
– feketeerdő sonka
– néhány csepp szarvasgombás olívaolaj
– extra szűz olívaolaj
– napraforgómag
Mekkora ötlet, nagyon guszta 🙂
by Bianka május 5, 2010 at 07 : 20Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 15köszönöm szépen! 🙂