töltött pizzagolyó torta

március 26 , 2018 by: Felholany Egyéb

A húsvéti sonka mellé azoknak, akik szeretik halmozni az élvezeteket és az ízeket! Tele meglepetéssel, ugyanis a gombócok közepébe mindenféle finomságot elrejthetünk, ami éppen adódik otthon. Frissen, melegében mindenki “téphet” magának egy gombócot a sonka és a tojás mellé. Elkészíteni is jó játék, meg enni is! Húsvétkor nyugodtan lehetünk egy kicsit hedonisták! 🙂

Hozzávalók: (egy 21 cm átmérőjű formához)

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 ek. só
  • 150 ml langyos víz
  • 1/2 tk. cukor
  • 3/4 tasak szárított élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez: (legyünk kreatívak, bármi jó lehet, ami éppen van otthon!)

  • ujjnyi vastag cukkini karika negyedelve
  • Provolone dolce sajt kockára vágva
  • főtt fürjtojás
  • szósz (sűrített paradicsom, ketchup, chili cseppek, szárított oregano, bazsalikom)
  • friss bazsalikom levelek vagy ruccola levelek összetépkedve
  • frissen reszelt parmezán
  • nagyszemű tengeri só

A tészta hozzávalóit robotgéppel alaposan összedagasztom, majd letakarva meleg helyen hagyom a duplájára kelni. Előkészítem a “belevalókat”: megfőzöm a fürjtojásokat, majd hideg vízben hagyom hűlni így könnyen el tudom távolítani a héját. Felaprítom a cukkinit és sajtot, elkészítem a szószt. Ha a tészta megkelt, a sütőt bekapcsolom 220 fokra és kiolajozom a sütőformát. Lisztezett felületen kézzel átdagasztom a tésztát és 16 egyenlő részre vágom. Kézzel kilapítok minden darabot, megkenem a szósszal és tetszés szerinti tölteléket helyezek a közepébe. A tészta csücskeit összecsípem és a gombócokat nem túl szorosan egymás mellé teszem a formába. Letakarva meleg helyen hagyom újra megkelni. Sütés előtt megszórom frissen reszelt parmezánnal és nagyszemű tengeri sóval. 220 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütöm.

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top