Töltött cukkinitekercs

július 05 , 2009 by: Felholany Egyéb

Ezek a cukkinik napok óta vártak a hűtőben sorsuk beteljesedésére. A receptet még régebben találtam a http://www.nana.hu/ oldalon, és mivel minden hozzávaló volt itthon, remek 15 perc alatt elkészíthető vacsora lett belőle. (+ 15 perc sütés)

Tálalhatjuk önálló ételként friss bagettel, vagy köretként grillezett hús mellé.
  • Hozzávalók:

40 dkg cukkini

2 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2-2 zöld és piros húsú paprika

3 evőkanál olívaolaj

1-1 mokkáskanál szárított rozmaring és kakukkfű

30 dkg szeletelt sonka

reszelt parmezán

fogvájó a megtűzéshez

  1. A cukkinit megmosom, két végét levágom és hosszában vékonyan felszeletelem.
  2. A kétféle hagymát apróra, a paprikákat kockákra vágom.
  3. Felforrósított olajban a cukkini szeletek mindkét oldalát megsütöm, papírtörlőre teszem, hagyom kihűlni.
  4. A megmaradt olajban a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát állandóan kevergetve 5-6 percig sütöm.
  5. Sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és a rozmaringgal (nekem volt itthon mindkét friss zöldfűszer, azzal készítettem), jól összekeverem és ezt is hagyom kihűlni.
  6. A sütőt (vagy grillezőt) előmelegítem 200 fokra.
  7. A cukkiniszeleteket hármasával-négyesével egymás mellé fektetem, hogy picit fedjék egymást. Ráteszek egy szelet sonkát, majd ráhalmozom a tölteléket, óvatosan feltekerem, fogvájóval megtűzöm és tepsibe fektetem.
  8. 15 perc alatt készre sütöm.
  9. Tálalás előtt megszórom reszelt parmezánnal.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum