Ezek a cukkinik napok óta vártak a hűtőben sorsuk beteljesedésére. A receptet még régebben találtam a http://www.nana.hu/ oldalon, és mivel minden hozzávaló volt itthon, remek 15 perc alatt elkészíthető vacsora lett belőle. (+ 15 perc sütés)
Tálalhatjuk önálló ételként friss bagettel, vagy köretként grillezett hús mellé.
- Hozzávalók:
40 dkg cukkini
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-2 zöld és piros húsú paprika
3 evőkanál olívaolaj
1-1 mokkáskanál szárított rozmaring és kakukkfű
30 dkg szeletelt sonka
reszelt parmezán
fogvájó a megtűzéshez
- A cukkinit megmosom, két végét levágom és hosszában vékonyan felszeletelem.
- A kétféle hagymát apróra, a paprikákat kockákra vágom.
- Felforrósított olajban a cukkini szeletek mindkét oldalát megsütöm, papírtörlőre teszem, hagyom kihűlni.
- A megmaradt olajban a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát állandóan kevergetve 5-6 percig sütöm.
- Sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és a rozmaringgal (nekem volt itthon mindkét friss zöldfűszer, azzal készítettem), jól összekeverem és ezt is hagyom kihűlni.
- A sütőt (vagy grillezőt) előmelegítem 200 fokra.
- A cukkiniszeleteket hármasával-négyesével egymás mellé fektetem, hogy picit fedjék egymást. Ráteszek egy szelet sonkát, majd ráhalmozom a tölteléket, óvatosan feltekerem, fogvájóval megtűzöm és tepsibe fektetem.
- 15 perc alatt készre sütöm.
- Tálalás előtt megszórom reszelt parmezánnal.
0 Hozzászólás