Töltött cukkini és padlizsán

július 12 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória


A hétvégén nem volt rá szükség hogy piacoljak, Icától kapott óriási de nagyon zsenge cukkini és a hűtőben fellelt padlizsán adta a vasárnapi ebéd ötletét.
Eddíg csak tökkel készítettem ezt a töltött finomságot, de két társa is tökéletesen megfelelt!
A cukkini felét használtam, a másik feléből a zöldséghez kapott recept szerint cukkini krémleves lesz hamarosan.

  • Hozzávalók 2 személyre:

1 db cukkini
1 db padlizsán
40 dkg darált hús (pulykacombot használtam)
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors
1 nagy marék friss petrezselyem
1/2 marék friss bazsalikom
6-8 szem koktélparadicsom
1 evőkanál reszelt parmezán
10 dkg trappista sajt

  1. A megmosott zöldségek végeit levágom, hosszában félbevágom, besózom.
  2. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  3. A darált húst pici olívaolajban a vöröshagymával együtt fehéredésig sütöm és hozzáadom a lereszelt fokhagymát.
  4. Sózom, borsozom, majd a tűzről levéve hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, negyedekbe vágott paradicsomot és a reszelt parmezánt. Nem főzöm tovább.
  5. Hőálló edénybe pici olívaolajat teszek, majd a zöldségeket vágott felükkel lefelé beleteszem, és sütőben kb. 20 percig elősütöm.
  6. A sütőből kivéve belekanalazom a tölteléket és jól megszórom reszelt sajttal.
  7. 30-35 perc alatt ropogósra, készre sütöm.

4 Hozzászólás

  • a töltött padlizsán és cukkini nekem is a kedvenceim köze tartozik;-)

  • EZ BIZTOS A CSALÁD "EHETŐ" KATEGÓRIÁJÁBA FOG TARTOZNI.

  • Stampoasis (alias nokedli)!

    Szerencsére egész évben kapható mindkettő, de azért mégis a mostani az igazi! 🙂

  • Ica!

    Ígérem lesz még a "kategóriába" illő posztom…:)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top