A hétvégén nem volt rá szükség hogy piacoljak, Icától kapott óriási de nagyon zsenge cukkini és a hűtőben fellelt padlizsán adta a vasárnapi ebéd ötletét.
Eddíg csak tökkel készítettem ezt a töltött finomságot, de két társa is tökéletesen megfelelt!
A cukkini felét használtam, a másik feléből a zöldséghez kapott recept szerint cukkini krémleves lesz hamarosan.
- Hozzávalók 2 személyre:
1 db cukkini
1 db padlizsán
40 dkg darált hús (pulykacombot használtam)
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors
1 nagy marék friss petrezselyem
1/2 marék friss bazsalikom
6-8 szem koktélparadicsom
1 evőkanál reszelt parmezán
10 dkg trappista sajt
- A megmosott zöldségek végeit levágom, hosszában félbevágom, besózom.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- A darált húst pici olívaolajban a vöröshagymával együtt fehéredésig sütöm és hozzáadom a lereszelt fokhagymát.
- Sózom, borsozom, majd a tűzről levéve hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, negyedekbe vágott paradicsomot és a reszelt parmezánt. Nem főzöm tovább.
- Hőálló edénybe pici olívaolajat teszek, majd a zöldségeket vágott felükkel lefelé beleteszem, és sütőben kb. 20 percig elősütöm.
- A sütőből kivéve belekanalazom a tölteléket és jól megszórom reszelt sajttal.
- 30-35 perc alatt ropogósra, készre sütöm.
a töltött padlizsán és cukkini nekem is a kedvenceim köze tartozik;-)
by stampoasis (alias nokedli) július 7, 2009 at 08 : 17EZ BIZTOS A CSALÁD "EHETŐ" KATEGÓRIÁJÁBA FOG TARTOZNI.
by ica július 7, 2009 at 05 : 39Stampoasis (alias nokedli)!
Szerencsére egész évben kapható mindkettő, de azért mégis a mostani az igazi! 🙂
by Felhőlány július 7, 2009 at 05 : 29Ica!
Ígérem lesz még a "kategóriába" illő posztom…:)
by Felhőlány július 7, 2009 at 05 : 30