Tőkehalfilé petrezselymes cukkinivel

március 11 , 2018 by: Felholany Egyéb

Egy kis Omega3 gyorstuning a szervezetnek. A tengeri halak a szívünk barátai, ennek ellenére sokkal kevesebbet fogyasztunk belőle, mint amennyit illene. Sajnos én is, így amikor realizálom, hogy mikor is készítettem utoljára, olyan lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy 3 napig mást sem eszek csak tengeri halakat. Igyekszem megtalálni a helyes egyensúlyt és folyamatosan beiktatni az étrendembe. A lazaccal és a tonhallal ellenben a tőkehalnak van a legkevesebb kalóriatartalma így ezért sem elhanyagolandó, valamint könnyen emészthető és remek fehérjeforrás. Az Omega3 zsírsavak a szív- és érrendszer támogatása mellett elősegítik az agy és idegrendszer működését is, így a memória és a tanulási készségek karbantartására is ajánlott.

Hozzávalók:

  • tőkehalfilé (személyenként 2-2 szelet)
  • hal fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • liszt
  • cukkini
  • grillzöldség fűszerkeverék / vagy só és szárított fűszerek keveréke: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, zsálya, petrezselyem, stb. ízlés szerint
  • friss petrezselyem

A tőkehalfilét 3 ujjnyi szeletekre vágom, megszórom a fűszerkeverékkel és hagyom állni. A cukkinit karikára vágom, grillzöldség fűszerkeverékkel ízesítem és serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítom. A halszeleteket lisztbe forgatom és ugyanabban a serpenyőben, amiben a zöldséget is készítettem, aranybarnára sütöm. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum