Egy kis Omega3 gyorstuning a szervezetnek. A tengeri halak a szívünk barátai, ennek ellenére sokkal kevesebbet fogyasztunk belőle, mint amennyit illene. Sajnos én is, így amikor realizálom, hogy mikor is készítettem utoljára, olyan lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy 3 napig mást sem eszek csak tengeri halakat. Igyekszem megtalálni a helyes egyensúlyt és folyamatosan beiktatni az étrendembe. A lazaccal és a tonhallal ellenben a tőkehalnak van a legkevesebb kalóriatartalma így ezért sem elhanyagolandó, valamint könnyen emészthető és remek fehérjeforrás. Az Omega3 zsírsavak a szív- és érrendszer támogatása mellett elősegítik az agy és idegrendszer működését is, így a memória és a tanulási készségek karbantartására is ajánlott.
Hozzávalók:
- tőkehalfilé (személyenként 2-2 szelet)
- hal fűszerkeverék
- olívaolaj
- liszt
- cukkini
- grillzöldség fűszerkeverék / vagy só és szárított fűszerek keveréke: kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, zsálya, petrezselyem, stb. ízlés szerint
- friss petrezselyem
A tőkehalfilét 3 ujjnyi szeletekre vágom, megszórom a fűszerkeverékkel és hagyom állni. A cukkinit karikára vágom, grillzöldség fűszerkeverékkel ízesítem és serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítom. A halszeleteket lisztbe forgatom és ugyanabban a serpenyőben, amiben a zöldséget is készítettem, aranybarnára sütöm. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.
0 Hozzászólás