Tojással töltött cukkini spárgafejekkel

május 28 , 2017 by: Felholany Egyéb kategória

Idei spárgák utolsó előtti spárgás receptje. Tudom, nem vagyok ezzel egyedül, aki így imádja ezt a szépséges zöld (vagy fehér, de én az elsőre esküszöm) színű finomságot és mivel a szezon elejéről lemaradtam, belehúzok most így a végére.
Eredetileg a spárgafejeket szerettem volna belegyömöszölni a gömbcukkinimbe, de mint a kép is bizonyítja, ezt nem sikerült.
A másik terv az volt, hogy a tojás közepe folyni fog a szétvágás után, nos ez sem sikerült. (A 4 percig főzött tojásokat nem tudtam megpucolni, sajnos szétmentek még a művelet alatt a kezemben. Második körben 6 percig főztem, nos még ezt sem volt egyszerű kicsomagolni, ez is nagyon lágy volt és a rövid sütés ellenére is megszilárdult. Ezt még gyakorolni kell annak ellenére, hogy elfogyott. 
Ha valaki teheti, ízesítheti a rizst bátrabban, erősebb fűszerekkel is. 

Hozzávalók:
gömbcukkini
rizs
kurkuma
petrezselyem
pici szárított metélőhagyma
olívaolaj

lágyra főzött tojás
párolt spárgafej

A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Elkészítem a rizst (ki így, ki úgy, én most vízben főztem) ízesítem sóval, metélőhagymával, kurkumával és egy kis csokor petrezselyemmel, olívaolajjal.
A tojásokat 6 percig főzöm, majd hideg vízbe teszem.
A spárgafejeket néhány percig párolom, kicsit roppanós maradjon.
Levágom a cukkinik kalapját, kivájom a közepét és enyhén sózom.
Beletöltök egy kanálnyit a fűszeres rizsből, a közepébe helyezem a főtt tojást, betakargatom rizzsel.
20-25 perc alatt forró sütőben készre sütöm.

4 Hozzászólás

  • Izgalmas recept! Dekoratív is! Ráadásul pont tegnap láttam a zöldséges előtt elsuhanva azt a kerek valamit, amit meg akartam vizsgálni legközelebb, hogy mi is az pontosan? Most már tudom, hogy gömbcukkini! 🙂

  • Köszönöm! Remekül lehet tölteni, dekoratív. Próbáld ki! 🙂

  • […] kell hosszan sütni, én a magam részéről a még kicsit “ress” változatot kedvelem. Gömb kivitelben látványosan tölthető, a nagyobb darabokat szintén töltve, vagy krémlevesnek […]

  • […] túróval, darált husival, tonhallal, tojással, stb… Hasonlót már készítettem a nyáron itt. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat […]

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top