A karácsonyi gasztroajándékaim között szerepelt az aszaltszilva likőr is, melyet 2 nagy zacskó szilvából készítettem. Elég sok időt töltöttek az alkoholos üveg fogságában, így intenzív ízzel és zamattal vártak további sorsukra. Egy részét felhasználtam a bonbonok készítésénél is, de mivel túl alkoholosnak ítéltem, egy üvegnyit félretettem további hasznosításig.
Ízbolygónál olvastam egy remek csirkés receptet, aszalt gyümölcsökkel együtt sütötte meg leveles tésztában. Rajongunk a hús-gyümölcs párosításért, és mivel Garffyka aktuális VKF! kiírásához is passzol, nyomban el is készítettem.
Mivel a szilva már puhára ázott a vodkában és a levét is kiengedte, a sárgabarackkal együtt csak összeforraltam, további alkoholt nem adtam hozzá.
- Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
35 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack)
2 ek. dijoni mustár
1 cs. leveles tészta (500 g)
só, bors
1 egész tojás
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- A gyümölcsöket összeforralom a likőrös lével.
- A csirkemellet hosszában félbevágom, mindkét oldalát megkenem a mustárral, sózom és borsozom.
- A felengedett leveles tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtom, majd a tészta alsó harmadába teszem a gyümölcsök felét, rá a csirkemelleket, erre halmozom a maradék gyümölcsöt.
- A tészta szélét a töltelék körül megkenem a felvert tojással, ráhajtom a tészta másik felét, összenyomkodom és a szélét körben visszahajtogatom.
- Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, lekenem a tojással és kb. 40 perc alatt pirosra sütöm. (20 perc után érdemes letakarni a tészta tetejét, hogy ne égjen meg.)
Ránézett a Zuram a képre és azt mondta, nah, ez jól néz ki! Pedig ez tőle nagyon, nagyon, nagyon nagy szó, mert mindent "lefikáz"…
by szepyke január 1, 2010 at 08 : 01Ebben is hasonlitunk, de ez tényleg nagoyn jól néz ki, és azok a kacsák rajta…:)))
Köszönöm szépen Szepyke! Meg persze a "Zuradnak" is a dícséretét! :)) Ráértem játszadozni a kacsákkal… ami persze csirke akart lenni, ha már csirkemell, de ugye a kézügyetlenségem sokmindenben akadályoz…. :))
by Felhőlány január 1, 2010 at 07 : 49Nagyon ari csirkék:)) meg fúúú, biztos nagyon-nagyon fincsi is lehet;)
by Ízlésszindróma január 1, 2010 at 07 : 57Ízlésszindróma,
by Felhőlány január 1, 2010 at 10 : 37köszönöm… majd veszek egy csirke formájú sütikiszúrót… 🙂
Finomnak finom volt, de nem mertünk utána autót vezetni… hogy is mondjam… az alkohol kiütött a szilvából… 🙂