Tésztabatyuban sonkával és gorgonzolával sült zöldspárga

május 03 , 2010 by: Felholany Egyéb

Nem véletlen, hogy nem teszek fogadalmakat. Sem szilveszterkor, sem születésnapkor, sem semmikor. Nálam ez nem működik. Annyira nem, hogy a tegnapi elhatározásom, mi szerint a héten esténként nem eszek tésztát, vagy olívás kenyeret, vagy egyáltalán semmiféle kenyeret, ma meg is bukott… A fogyókúrát eddig hírből sem ismertem (tuti most sokan dobálják felém a köveket…), illetve 2 évvel ezelőttig még nem próbáltam.
Magyarázat: biztos, hogy nem írtam még erről a blogon, egy sokízületi gyulladással küzdök (SNSA), valószínűleg 5-6 éve (a panaszaim alapján), de csak 2 éve derült ki, azóta kezelik. Nem könnyű kordában tartani, időnként nagyon fájdalmas, időnként jobb. A legnehezebb az egészben, hogy korábban sportoltam: sziklamászás, futás, ejtőernyőzés, mounten bike, minden ami extrém, az engem vonzott. Most kénytelen vagyok beérni a gyógytornával… és időnként azzal, hogy e mellé még néhány (3-4) kilótól is meg kell szabadulnom, hiszen jelenleg ez a néhány kg is extrém megterhelést jelent az ízületeimnek… (Mekkora fordulat az „extrém” szó értelmezésében.)
És hát persze a tiltott dolgok vonzanak, a kedvencek. Az elhatározás tolódott: „Majd holnaptól!” felkiáltással, és kirámolva a hűtőt a maradékokból összedobtam egy gyors búfelejtő vacsit… 🙂
Persze, hogy a lelkiismeretemet is megnyugtassam, és mert szeretem is, egy nagy tányér friss salátával kísértem a vacsorát.
Aki szereti a spárgát, annál alap a sonkába – némi sajttal – göngyölt, sütőben sütött spárga. Ebben ma Flat Cat is megerősített, így kihasználva a rövid szezont, és hogy ismét friss spárgát vadásztam Gianni boltjában, újráztam.
  • Hozzávalók: (személyenként)
6 szál zöldspárga
3 szelet sonka (nálam most Feketeerdő)
kb. 3 ek. gorgonzola
levelestészta (maradék, éppen csak legyen mibe becsomagolni)
olívaolaj
bors
  1. A zöldspárga sípokat párosával egy csík sonkára fektetem, gorgonzolát morzsolok (kanalazok) rá, feltekerem és betekerem a levelestészta csíkokba.
  2. Meglocsolom olívaolajjal és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
  3. Tálaláskor frissen őrölt borsot tekerek rá és zöldsalátával tálalom.

14 Hozzászólás

  • Felettébb csábító mind a kép, mind a kaja!

    A betegséged 🙁 Jaj! Remélem, jó kezekben vagy, ami a dokikat illeti!

  • Jaj, Te szegény! Azt említetted, hogy izületi problémáid vannak, de azt eddig nem tudtam, hogy SNSA.
    De ez a vacsi remekül hangzik, és nem is olyan nagyon nagy bűnözés. 🙂

  • Ez a tésztaburok milyen jó ötlet!
    (a betegség az már nem annyira 🙁 )

  • Nagyon jó ötlet, gusztusos és csodás kép

  • Az étel csodás! nagyon guszta. Sajnos, egyszer tudtam viszonylag friss csirágot venni…

    Nagyon köszönöm az ajánlást, igazán megleptél! 🙂 És küldtem is képet!

    Hm. Minden bajságnak lelki oka van. Ismerem ezt a betegséget is. Ha van kedved földeríteni, írj.

  • Chef Viki,
    köszönöm szépen! 🙂
    Igen, úgy tűnik most jó(jobb) úton haladunk… 🙂

  • Flat Cat,
    ha a testemnek nem is, de a lelkemnek mindenképpen jót tett ez a vacsi… :))

  • Lúdanyó,
    köszönöm szépen! 🙂
    egy iciri-piciri maradék levelestészta volt az egésznek az oka… 🙂

  • Bianka,
    nagyon köszönöm, kedves vagy! 🙂

  • Duende,
    nagyon örülök, hogy meglepi lett, féltem hogy valaki már megelőzött… Várom majd az írásodat és a fotót! :))

    Ezt a csomag csirágot nekem is harmadik nekifutásra sikerült venni, sem pénteken, sem vasárnap nem volt sehol friss… Tegnap meg egyszerűen szembejött. :))

    Igen tudom, hogy lelki tényezői is vannak, bár nálam egyértelműen igazolt orvosi műhiba van az alapoknál… De nagyon érdekelne a véleményed!! Köszönöm szépen! Írok majd levelet!

  • tegnap olvastam, hogy a hosszú élet titka valami alapbetegség amivel életed végéig foglalkozhatsz, mert akkor tutira gyakran jársz orvoshoz.
    és igazából ez tök logikus meg igaz.

    ez a spárgás cucc baromi jól néz ki. és feltettema blogra a spárgás avokádókrémet. csak ajánlani tudom, nagyon finom.

  • Hú, ez az ízületes dolog nem hangzik valami jól. A spárgás vacsi annál inkább. De méghogy neked fogyókúra??? Elmondom, csak hogy aki még nem találkozott Felhőlánnyal, az is tudja, irigylésre méltóan jó alakja van ám! 🙂 Szerintem, ha van az a pár kiló, azt tényleg csak az ízületek veszik észre 🙂

  • Lilla,
    köszönöm szépen!:)
    Igen, igen, láttam!:) Csak otthonról ugye nem mennek azok a fránya kommentek…

    Ez nagy igazság, amit mondasz, ugyanis 4 hetente kötelező vérvétel van a gyógyszer miatt… bármi más baj lenne (de nincs, és nem is lesz!) nagyon időben látszódna… Úgyhogy hajrá a hosszú élet rögös útján! :))

  • Ági,
    na igen, a spárgás vacsi nekem is jobban bejött! ;o)
    Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! És tényleg nem másért próbálom leküzdeni azt a néhány kilót… :))

Hozzászólás a(z) Flat Cat bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum