Tejszínes tojás zöldségekkel

október 07 , 2009 by: Felholany Egyéb


Egy újabb 10 perces vacsora a hétköznapokra. Picit több mint egy rántotta, de picit kevesebb mint egy felfújt. Rövid ideig fotogén, ezért ha a legszebb „arcát” szeretnénk megörökíteni, előkészített terepen bekapcsolt fényképezőgéppel várjunk a kellő pillanatra. 🙂
Rákészültem. Gép nyakban bekapcsolva, sütőkesztyű kézen, sütő kinyit, tál kiemel… mobil csörög… 🙁
Pedig szép volt!
De legalább finom lett.

  • Hozzávalók:

5-6 db tojás
10 szem koktélparadicsom
1 szál vékony újhagyma
3 evőkanál tejszín
1-2 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán

cayenne bors

  1. A tojásokat a parmezánnal és a tejszínnel felverem. Ízesítem a sóval, borssal.
  2. A paradicsomokat félbevágom, és a kivajazott formába teszem a vágott felükkel lefelé.
  3. Ráöntöm a tojást, megszórom a karikára vágott újhagymával és előmelegített sütőben (175 fok) kb. 15 percig sütöm.

A közepe krémesen lágy marad.

Forrás: www.fakanal.hu – némi változtatással.

7 Hozzászólás

  • Pont ilyen sütőtálam van, pitékhez 🙂

    Megsütöttem a sütőtököset, hamarosan post! Állat finom volt, köszi!!!

  • Ezeréves ez a tálam! Na jó, talán csak 15… Mamámtól kaptam, nagyon szeretem, és szerencsére nem vagyok egy "törős" fajta…:)

    De jó! Nagyon kíváncsi vagyok és örülök, hogy ízlett! :-))

  • Nekem még így is tetszik! 🙂
    Ilyen sütőtálam nekem is van. Többek között… 🙂

  • Az ilyen 10 percek szépítik meg az ember életét!:)

  • Flat Cat!
    Köszönönöm 🙂 Ismerem a "többek között" kifejezést…:) Kerek, ovális, szögletes, négyszögletű, halacska formájú, átlátszó, fehér, terrakotta, stb… stb… Nem tudok nekik (sem) ellenállni… Reménytelen eset vagyok, mert nincs akkora konyhaszekrény, amiben ezek elférnének… 🙂

  • Hát igen Szepyke! Pláne, hogy én mostanában/gyakran napi 10-12 órákat dolgozom… Egy 10 perces meleg vacsora felér egy fele királysággal… 🙂

  • Szerintem így is elkaptad a pillanatot (a mobil ellenére is), nagyon mutatós étel. Én nem vagyok igazán tojásos, de párom nagyon örülne egy ilyennek, meg is jegyzem a receptet, köszi!

Hozzászólás a(z) napmátka bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum