Tejszínes-tárkonyos pulykaraguleves

október 06 , 2009 by: Felholany Egyéb

Ha egy gyors statisztikát végzek a bejegyzéseim között, hát… nincs túl sok leves recept. Nyáron a gyümölcslevesek azért becsúsznak, télen a forró tartalmasabb levesek, tavasszal és ősszel elvétve. Ez az egyik legkedvesebb forró levesem, sok zöldséggel, sok hússal. És hogy még csak október van? Néha vannak kivételek… 🙂
Mivel a tejszín és az olívaolaj nem „keveredik” tökéletesen, kicsit nehéz leves hatását kelti, de nem az… Tartalmas és úgy szeretem, ha megáll benne a kanál.

  • Hozzávalók:

40 dkg filézett pulykacomb
4 db sárgarépa
2 szál zöldség
1 kis fej vöröshagyma
2 marék zöldborsó
6 db közepes csiperke gomba
1 l zöldségalaplé
2 dl tejszín
só, bors
olívaolaj
2 tk. szárított tárkony
( A szárított tárkonynak erőteljesebb az íze, és itt most ez a jó.)

  1. 2 evőkanál olívaolajon fehéredésig pirítom az apró kockára vágott pulykacombot.
  2. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, zöldséget, megszórom a tárkony felével és még néhány percig párolom.
  3. Felöntöm a zöldségalaplével, beleteszem az egész fej vöröshagymát (hogy utána egészben ki tudjam venni, elég bele az íze), sózom és lassú tűzön addíg főzöm, amíg a hús megpuhul.
  4. Hozzáadom a zsenge zöldborsót, a felszeletelt gombát, kb. 10 perc múlva a tejszínt, maradék tárkonyt és ízlés szerint sózom borsozom.
  5. A tejszín miatt hagyom, hogy újra összeforrjon.

3 Hozzászólás

  • Nah, ez az a leves, amiből nem tudok annyit csinálni, amennyit nem tudnék ott rögtön még a lábasból megenni!
    Imádom! A legjobb!:)

  • Szepyke,
    ez nálam általában nagycsaládos kivitelben készül, pedig nem is… :))

  • Ó, hát, nálunk is úgy készül, hogy kettőnkre egy kb 10 literes lábosban… És soha nem volt vele gond, hogy mit csináljak a maradékkal… Én egészen komolyan, bögréből is megiszom, annyira imádom!:)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum