Tejfölös-medvehagymás muffin

április 10 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória


Hirtelen felindulásból és nagy mennyiségű medvehagymából született meg a muffin ötlete. Az idei tavasz első nagy kedvence nálam a medvehagyma, melyből többek között készítettem már pizzát, diós pesto-t, vajkrémet és zöldséges tésztába is került belőle.
Az alap tészta egy jól bevált tejfölös-joghurtos, omlós és lágy tészta. Megunhatatlan és abbahagyhatatlan. Eteti magát.
  • Hozzávalók:

28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 nagy tojás
2 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
4 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt (most Trappista)
2 dkg reszelt parmezán (a tetejére)
1 maréknyi medvehagyma aprítva (kb. 12-15 levél)
1/2 ek. só
kb. 3 ek. napraforgómag

  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  2. Összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, a napraforgómag felével és az aprított medvehagymával. (1 evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez.)
  3. Egy másik tálban villával felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, joghurtot és a megolvasztott vajjal együtt összekeverem.
  4. A nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez öntöm, nagyjából összekeverem. (Nem baj, ha nem lesz homogén a tészta.)
  5. A muffinsütő mélyedéseiben papírkapszlit teszek, 2/3-ig megtöltöm a tésztával, a tetejét megszórom a maradék medvehagymával, reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal.
  6. 20-23 perc alatt pirosra sütöm, rácsra téve hagyom kihűlni.

16 Hozzászólás

  • Nagyon jó lett! Milyen finoman ropoghatnak a magok a tetején!

  • Miket ki nem találtok 🙂 Gyönyörű

  • Nekem azóta sem sikerült medvehagymát vennem :(((((, pedig ez a muffin is nagyon jól hangzik.

  • Pont ma kaptam medvehagymát, kösz az ötletet!:-))Szuperfini lehet!:-))

  • De jó ötlet. Már régóta szeretnék egy jó sós muffin receptet, ezt ki fogom próbálni. A medvehagymával én is ismerkedtem tavaly, finom.

  • Pontosan erre a receptre van szuksègem:
    1) kaptam fèl kilo tejfolt, gyorsan el kell hasznàlni
    2) most làttam az erdoszèlèn egy csokor medvehagymàt..
    Koszi!!!

  • Moha,
    igen, és még ma reggel 2 naposan is kitűnő volt reggelire… 🙂

  • Bianka,
    köszönöm szépen! 🙂 a tavaszi alapanyagok hozzák az ötleteket… 🙂

  • Andrea,
    nálunk a hétvégén az egész piac tele volt vele… 🙂 Remélem azért sikerül majd hozzájutnod!

  • Andi/cuki,
    szerintem ízleni fog! 🙂

  • Ágianyu,
    ez a receptem kifejezetten sós muffinokhoz van. Némi átalakítás után lett végül ilyen, de nagyon puha, omlós tészta, nagyon szeretem. :))

  • Anikó,
    örülök, hogy tetszik a recept! 🙂 Remélem ízleni is fog! 🙂

  • Én megsütöttem tegnap, annyi változtatással, hogy szezámmagot tettem bele és a tetejére. Isteni lett. Köszönöm a receptet. 🙂
    Egy kis észrevétel: nem írtad bele a hozzávalokhoz, hogy mennyi napraforogmagot tettél bele.
    Andy

  • Andy,
    örülök, hogy ízlett! Köszönöm szépen az észrevételt, azért nem írtam bele, mert opcionális, de máris javítom! 🙂

  • Én is megsütöttem és nagyon ízlik!
    (bár akkor még nem volt beleírva a napraforgómag,pont ennyit tettem bele:))
    Köszönöm a receptet:
    Gabi

  • Gabi,
    igazán nincs mit, nagyon örülök, hogy Neked is ízlett! :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top