Hirtelen felindulásból és nagy mennyiségű medvehagymából született meg a muffin ötlete. Az idei tavasz első nagy kedvence nálam a medvehagyma, melyből többek között készítettem már pizzát, diós pesto-t, vajkrémet és zöldséges tésztába is került belőle.
Az alap tészta egy jól bevált tejfölös-joghurtos, omlós és lágy tészta. Megunhatatlan és abbahagyhatatlan. Eteti magát.
- Hozzávalók:
28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 nagy tojás
2 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
4 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt (most Trappista)
2 dkg reszelt parmezán (a tetejére)
1 maréknyi medvehagyma aprítva (kb. 12-15 levél)
1/2 ek. só
kb. 3 ek. napraforgómag
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- Összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, a napraforgómag felével és az aprított medvehagymával. (1 evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez.)
- Egy másik tálban villával felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, joghurtot és a megolvasztott vajjal együtt összekeverem.
- A nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez öntöm, nagyjából összekeverem. (Nem baj, ha nem lesz homogén a tészta.)
- A muffinsütő mélyedéseiben papírkapszlit teszek, 2/3-ig megtöltöm a tésztával, a tetejét megszórom a maradék medvehagymával, reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal.
- 20-23 perc alatt pirosra sütöm, rácsra téve hagyom kihűlni.
Nagyon jó lett! Milyen finoman ropoghatnak a magok a tetején!
by Moha április 4, 2010 at 05 : 17Miket ki nem találtok 🙂 Gyönyörű
by Bianka április 4, 2010 at 05 : 51Nekem azóta sem sikerült medvehagymát vennem :(((((, pedig ez a muffin is nagyon jól hangzik.
by @ndre@ április 4, 2010 at 05 : 26Pont ma kaptam medvehagymát, kösz az ötletet!:-))Szuperfini lehet!:-))
by Andi/cuki április 4, 2010 at 01 : 22De jó ötlet. Már régóta szeretnék egy jó sós muffin receptet, ezt ki fogom próbálni. A medvehagymával én is ismerkedtem tavaly, finom.
by Ágianyu április 4, 2010 at 02 : 07Pontosan erre a receptre van szuksègem:
by Aniko április 4, 2010 at 05 : 441) kaptam fèl kilo tejfolt, gyorsan el kell hasznàlni
2) most làttam az erdoszèlèn egy csokor medvehagymàt..
Koszi!!!
Moha,
by Felhőlány április 4, 2010 at 07 : 57igen, és még ma reggel 2 naposan is kitűnő volt reggelire… 🙂
Bianka,
by Felhőlány április 4, 2010 at 07 : 59köszönöm szépen! 🙂 a tavaszi alapanyagok hozzák az ötleteket… 🙂
Andrea,
by Felhőlány április 4, 2010 at 08 : 00nálunk a hétvégén az egész piac tele volt vele… 🙂 Remélem azért sikerül majd hozzájutnod!
Andi/cuki,
by Felhőlány április 4, 2010 at 08 : 01szerintem ízleni fog! 🙂
Ágianyu,
by Felhőlány április 4, 2010 at 08 : 03ez a receptem kifejezetten sós muffinokhoz van. Némi átalakítás után lett végül ilyen, de nagyon puha, omlós tészta, nagyon szeretem. :))
Anikó,
by Felhőlány április 4, 2010 at 08 : 04örülök, hogy tetszik a recept! 🙂 Remélem ízleni is fog! 🙂
Én megsütöttem tegnap, annyi változtatással, hogy szezámmagot tettem bele és a tetejére. Isteni lett. Köszönöm a receptet. 🙂
by Névtelen április 4, 2010 at 06 : 18Egy kis észrevétel: nem írtad bele a hozzávalokhoz, hogy mennyi napraforogmagot tettél bele.
Andy
Andy,
by Felhőlány április 4, 2010 at 06 : 28örülök, hogy ízlett! Köszönöm szépen az észrevételt, azért nem írtam bele, mert opcionális, de máris javítom! 🙂
Én is megsütöttem és nagyon ízlik!
by Névtelen április 4, 2010 at 05 : 48(bár akkor még nem volt beleírva a napraforgómag,pont ennyit tettem bele:))
Köszönöm a receptet:
Gabi
Gabi,
by Felhőlány április 4, 2010 at 03 : 28igazán nincs mit, nagyon örülök, hogy Neked is ízlett! :))