Néhány napos főtt krumpli diéta után talán ütősnek tűnik ez a recept, pedig inkább csak színes mint fűszeres. Nem mentem messzebb az alapoktól, ami: burgonya, édesburgonya, sárgarépa. Csirkemell helyett most combi, az extra vonulatot, amitől pedig luxus hétvégi ebéddé lett, azt a tejföl és jó sok reszelt sajt képviseli, természetesen laktózmentes kivitelben.
Nyilván én is unom már a főtt, pürésített zöldségeket. Sót alapvetően használunk azon elkészítési formáknál is, nálam pici olívaolajjal több most, illetve néhány szál rozmaringgal, zsályalevéllel, amit sütés után fájó szívvel, de most nem én ettem meg… (Nagy önuralom kellett hozzá!)
Simán nevezhető gyors ételnek, hiszen az előkészítése 10 percnél nem igényel többet, amiért kiérdemli a „gyors” jelzőt, a sütő meg megoldja a többit.
Hozzávalók:
A csupasz csirkecombokat enyhén (na jó, kicsit jobban mint enyhén, de túlzásba ne essünk!) sózom, bekenem tejföllel és lefóliázva néhány órára a hűtőbe teszem pihenni.
A chips-hez:
A parázsburgonyát ujjnyi karikákra vágom, hasonlóképpen a sárgarépát és hasonló méretűre az édesburgonyát. Bőven sós vízben félig megfőzöm.
Belezuttyantom egy olívaolajjal kikent tepsibe, megszórom nagyszemű sóval, olajspray-vel befújom, vagy meglocsolom kevés olívaolajjal és lazán rádobok néhány szál rozmaringot. (milyen lett volna ha még el is rendezgetem a zöldeket a fotó kedvéért….?!)
Sütés után majd így fog kinézni, de még nem itt tartunk….
A néhány órával ezelőtt enyhén sózott és l.m. tejfölbe forgatott csirkecombokat átteszem egy tűzálló tálba, betakargatom az edény alján maradt tejföllel, ízesítem néhány zsályalevéllel és megszórom a jó sok reszelt sajt felével. Fóliával letakarva a zöldségekkel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom.
35-40 perc elteltével eltávolítom a fóliát, megszórom a maradék reszelt sajttal és a sütőt grill fokozatra állítva megpirítom. Ennyi idő alatt és a grill rásegítésével lesznek a zöldségek is roppanós chips állagúak.
0 Hozzászólás