Gazdag, krémes leves a hűtőben fellelt maradékokból. Bevallom, én viszonylag ritkán főzök levest, bár egy jó tyúkhúsleves azért engem is levesz a lábamról. 🙂 Míg annak az elkészítéséhez órákban mérhető az idő, ez a medvehagymás-rukkolás burgonya krémleves 20 perc alatt elkészült. Csupa olyan dolog került bele, ami a hűtőben vagy a fagyasztóban pihent. Medvehagymából én minden szezonban fagyasztok és néhány hónappal később mindig elfeledett örömmel találom meg. Ha nem lesz itthon sem medvehagyma, sem rukkola, petrezselyemmel fogom elkészíteni a szép zöld színe miatt. 🙂 A ropogós sonka chips pedig nem szorul magyarázatra. 🙂
Hozzávalók (2 személyre):
- 5-6 db közepes burgonya
- 4-5 db medvehagyma levél aprítva (fagyasztóból kb. 2 evőkanálnyi)
- 1 nagy marék rukkola
- olívaolaj
- 1 dl tejszín
- nagyon kevés reszelt citromhéj
- só
- 4 szelet vékony sonka
A burgonyát meghámozom és apró kockára vágom. Olívaolajon megpárolom a felaprított medvehagymát, rádobom a burgonyakockákat és pár percig szárazon pirítom. Ha van, felöntöm zöldség vagy húsleves alaplével (én tartok a fagyasztóban, ilyen ételekhez tökéletes), esetleg vízzel éppen addig, hogy egy ujjnyira ellepje. Sózom és puhára főzöm. A főzés utolsó pár percében a rukkolát és a citromhéjat is hozzáadva készre főzöm. Botmixerrel pürésítem, összeforralom a tejszínnel, majd grillsütőben ropogósra sütött sonka chips-szel tálalom.
Szia Rita, jó ötletet adtál, ami itthon volt abból készítettem el. Tejszín helyett tejet és egy zacskó sajtkrém levesport találtam a szekrényemben. Sonka chips sem volt itthon, de egy szelet sonkát felaprítottam és olajon megpirítottam, azt került a leves tetejére. Egy fél szelet frissen sült pitával ettem, nagyon élveztem, köszönöm! Szép hétvégét kívánok! Üdv., Zoli
by Zoli április 4, 2020 at 08 : 22Szia Zoli! Nagyon kreatív vagy, biztosan nagyon finom lett úgy is! 🙂
by Felholany április 4, 2020 at 04 : 19