Régóta tartozik a kedvenc fűszereim közé a szömörce (sumac), amit ma már egyáltalán nem nehéz beszerezni (Budapesten biztosan nem…). Szinte minden keleti boltban megtalálható éppúgy, mint a „C……..” nevű kulináris boltok mindegyikében. Remekül illik padlizsános és burgonyás ételekhez is. Padlizsánhoz így (is) használtam.
Bevallom, hogy én ezeket az apró szemű parázsburgonyákat nem sikálom kefével, éppen csak lemosom róla a maradék földet. Óvatosan… 🙂 A burgonya héja a lelke.
Remekül illik egy üveg jégbe hűtött fehérborhoz, de a lusta vagy időhiányban szenvedő háziasszonyokat is megmentheti. Amíg a sütő elvégzi a feladat nagy részét, lehet angolt tanulni, vagy takarítani, vagy tanulni a gyerkőccel…. Vagy bármi mást csinálni.
Hozzávalók:
apró szemű újburgonya
olívaolaj
durva só vagy sókristály
szömörce (sumac) fűszer (a burgonya kilójaként 2 teáskanálnyi)
A sütőt előmelegítem 220 fokra.
A félbe vagy negyedekbe vágott burgonyát egy nagy tepsibe szórom, meglocsolom olívaolajjal, sóval és a szömörcével. Kicsit összeforgatom és a forró sütőben aranybarnára sütöm.
0 Hozzászólás