Számtalan formában és variációban készítettem már hideg tésztasalátát. De visszafogottan és talán konzervatívan. Most sokkal merészebben párosítottam a zöldségeket a gyümölcsökkel és a sósat az édessel. Egyébként is szeretem a gyümölcsöket húsokhoz, sajtokhoz, a paradicsomot sonkához és tésztákhoz. Az ősz majd’ minden ízét alkottam ebbe a salátába, pici pörkölt dióval megkoronázva.
- Hozzávalók:
farfalle tészta
nagyszemű vörös és fehér szőlő
szilva
mini paradicsom
feta sajt
lilahagyma
serrano sonka
dió
só, bors
olívaolaj
- A tésztát sós vízben fogkeményre főzöm, és lehűtöm.
- Amíg a tészta fő, felkockázom a fetát, vékonyan felszeletelem a lilahagymát, sonkát, a szőlőszemeket félbevágom, kimagozom. A szilvákat negyedelem.
- A kihűlt tésztához keverem a zöldségeket, gyümölcsöket, sózom, borsozom, megszórom a dióval és meglocsolom olívaolajjal.
- 1-2 órára hűtőbe teszem mielőtt tálalom, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Hozzászólás