Szőlős-barackos mascarpone krém

szeptember 26 , 2009 by: Felholany Egyéb

Nem túl édes, de határozottan kiadós és ütős lett ez az édesség. A tiramisu alapból indult, nem is tudom miért gondoltam, hogy egy könnyű őszi desszert lesz… 🙂
Amaretti keksszel dobtam fel az őszibarack és szőlő kombinációt, és legközelebb Amaretto likőrrel is ízesítem a krémet, hiányzott belőle. (De nem volt itthon…
  • Hozzávalók:
3 egész tojás
3 evőkanál cukor
25 dkg mascarpone
4 nagy őszibarack
1 fürt szőlő
10-12 db amaretti keksz
  1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét és simára összedolgozom.
  2. A tojások fehérjét robotgéppel keményre verem, hozzáadom a maradék 1 evőkanál cukrot és tovább verem.
  3. Óvatosan összeforgatom a mascarponés masszával, hogy ne törjön.
  4. Amaretti kekszet morzsásra török, minden pohár aljára szórok egy kiskanálnyit. Erre rétegezem a gyümölcsöt, krémet és így tovább amíg el nem fogy.
  5. A tetejét a gyümölcsökkel és a kekszmorzsával díszítem.
  6. 2-3 óra hűtés nem árt neki tálalás előtt.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum