Nem túl édes, de határozottan kiadós és ütős lett ez az édesség. A tiramisu alapból indult, nem is tudom miért gondoltam, hogy egy könnyű őszi desszert lesz… 🙂
Amaretti keksszel dobtam fel az őszibarack és szőlő kombinációt, és legközelebb Amaretto likőrrel is ízesítem a krémet, hiányzott belőle. (De nem volt itthon…
- Hozzávalók:
3 egész tojás
3 evőkanál cukor
25 dkg mascarpone
25 dkg mascarpone
4 nagy őszibarack
1 fürt szőlő
10-12 db amaretti keksz
- A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét és simára összedolgozom.
- A tojások fehérjét robotgéppel keményre verem, hozzáadom a maradék 1 evőkanál cukrot és tovább verem.
- Óvatosan összeforgatom a mascarponés masszával, hogy ne törjön.
- Amaretti kekszet morzsásra török, minden pohár aljára szórok egy kiskanálnyit. Erre rétegezem a gyümölcsöt, krémet és így tovább amíg el nem fogy.
- A tetejét a gyümölcsökkel és a kekszmorzsával díszítem.
- 2-3 óra hűtés nem árt neki tálalás előtt.
0 Hozzászólás