színes ételek: tandoori csirkecomb mentás kuszkusszal

január 07 , 2018 by: Felholany Egyéb

Az olasz konyha után az indiai a sorban következő kedvencem. Sokoldalú és változatos konyha, számos ételkészítési technikával, színes hozzávalókkal, szemet gyönyörködtető látvánnyal. Különleges eszközökre nem, de indiai fűszerekre annál inkább szükségünk van ha ezt a konyhát választjuk. Mint például:

  • asafoetida
  • szárított curry levél
  • római köménymag
  • koriandermag
  • mustármag
  • ajwain
  • kurkuma
  • őrölt chili
  • apró szárított chili
  • friss korianderlevél
  • friss mentalevél

A currytól a nyársra tűzött ételekig, a csirkétől a bárányig, vagy akár húsmentes ételeket is bőségesen találunk az indiai konyhában. A csirkehús különösen harmonizál az indiai fűszerekkel és a dél-indiai konyha gyakran készíti kókusztejjel, citrom levével és korianderrel. Én most egy joghurtos tandoori csirkét készítettem, ami mellé egy friss mentás-zöldséges kuszkuszt tálaltam.

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkecombfilé
  • 125 g natúr joghurt
  • 1 mk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 kis gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 tk. őrölt chili
  • 1 tk. őrölt római köménymag
  • 1 tk. őrölt koriandermag
  • olívaolaj
  • friss korianderlevél

A csirkecombfilé darabokat néhány helyen bevagdosom és enyhén sózom. A joghurtot összekeverem a fűszerekkel (az olaj és a korianderlevél kivételével). Minden húsdarabot alaposan beleforgatok a masszába, majd fóliával lefedve néhány órára / 1 éjszakára hűtőbe teszem. Sütés előtt hagyom szobahőmérsékletűre melegedni. A sütőt előmelegítem 200-210 fokra és a combokat 25-30 perc alatt készre sütöm. Amíg sül, elkészítem a kuszkuszt.

Hozzávalók:

  • 3 dl instant kuszkusz (keleti ízesítéssel)
  • 3 dl forró víz
  • uborka
  • kaliforniai paprika
  • paradicsom
  • friss mentalevél
  • friss korianderlevél
  • olívaolaj
  • 1 ek. édes ecet (nálam mézes-akácvirágos fehérborecet)

A kuszkuszt felöntöm a forró vízzel, enyhén sózom, 1-2 ek. olívaolajat öntök rá, összekeverem és lefedve állni hagyom. Apró kockára vágom az uborkát, paprikát és a kimagozott paradicsomot. Összevágom a mentaleveleket is. Villával átforgatom a kuszkuszt, fedő nélkül hagyom kihűlni majd hozzákeverem az aprított zöldségeket, édes ecetet és szükség szerint még 1-2 evőkanálnyi olívaolajat is locsolok rá. Ízlés szerint sózom és vágott korianderlevéllel megszórva tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum