Szezámmagos csirkemáj ruccolával

március 01 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Nem tudok ellenállni ezeknek a színeknek. Meg a ruccolának és a paradicsomnak sem… És még sok egyébnek sem, de most ezekre inkább nem térnék ki… 🙂
Holnapig tart a négynapos egyszemélyes gyógy7végém, ezért kedvemre való “nyúleledeleket” fogyasztok, mint ez a mostani is. Egy jó adag csirkemájjal tettem laktatóbbá és csak egy (néhány) szeletke mandulás ricottatorta csúszott utána… Muszály a vércukromat is szinten tartani… 🙂
A tortát majd a következő sütésnél publikálom, most amortizáltam kicsit a fényképezőgépemen, megmakacsolta magát…
Annyit elöljáróban, hogy egy liszt nélküli, darált mandulával és Amaretto likőrrel ízesített finomságot alkottam, könnyű, lágy tésztával.

  • Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
1 fej salottahagyma

bors
olívaolaj
kakukkfű
szezámmag

A salátához:
ruccola
piros és sárga paprika
koktélparadicsom
stb. ízlés szerint…

A salátaöntethez:
3 ek. extra szűz olívaolaj
1 tk. magos mustár

bors
1 tk. balzsamecet

  1. Pici olívaolajon üvegesre párolom az apróra vágott salottahagymát.
  2. Hozzáadom a negyedekbe vágott csirkemájat, sózom, borsozom, kakukkfüvet szórok rá és kb. 15 perc alatt készre sütöm.
  3. Tálaláskor szárazon megpirított szezámmagba forgatom és a saláta tetejére halmozom.

16 Hozzászólás

  • Jaj de jól néz ki :)!

  • Aszongya gyógyhétvége :-))) Fincsi kis tortával :-))) Vérré válik, egészségedre!

    Ez a csirkemájas téma szuper – színeiben meg bizonyára ízeiben is! Szeretem a csirkemájat 🙂

  • Szemet és mint írod pocakot gyönyörködtető étel!
    Nagyon tetszik a fejléc:)

  • Végre máj!!!!!
    Imádom!
    Engem nem a színe fogott meg az ételnek, bár kétségtelenül gyönyörű, hanem a szezámos bunda!
    Zseniális ötlet! 🙂

  • Most hoztam valamit!:)

  • Andrea,
    köszönöm szépen! Mostanában valahogy csirkemájra vagyok hangolódva… 🙂

  • Chef Viki,
    hát néha ilyen is kell… mert megérdemlem… 🙂
    Csupa ilyen színes finomságokat ettem, a gyomromat is kényeztettem, meg a lelkemet is… 🙂

  • L.Krisztina,
    köszönöm! Már éppen ideje volt, hogy a jégvirágokat felváltsa a tavaszi fejléc… 🙂

  • Raindrop,
    köszi, maradékhasznosítás volt… Feledékenységből felhalmoztam a szezámkészletet, ritkítani kellett! Egyébként is imádom a finoman pirított szezámmagot… 🙂

  • L.Krisztina,
    most jártam Nálad, nagyon szépen köszönöm! :)))

  • Nagyon jól hangzik a recept!Csupa olyanból áll amit imádok!!!
    Nézz be hozzám!Vár rád valami!

  • Jól néz ki a saláta, és a szezámmagos máj nagyon jó ötlet!!!
    A torta neve is már jól hangzik, kíváncsian várom a receptet.:-)

  • Jaj, de szééééééép lett a fejléced!:)
    Csodaszép lettél, csoda ételekkel!:)

  • DeeDee,
    köszönöm szépen, megyek…! 🙂

  • Liza,
    sokszor a kevesebb több… 🙂
    Ha meggyógyul a fényképezőgépem, jön majd a ricottatorta is! (Egyelőre csak háromkezesen lehet rajta fotózni…) :))

  • Szepyke,
    muszály volt a jécsapokat és jégvirágokat melegebb éghajlatra küldenem… :))
    Aranyos vagy, köszönöm szépen! Irulok-pirulok… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top