Nem tudok ellenállni ezeknek a színeknek. Meg a ruccolának és a paradicsomnak sem… És még sok egyébnek sem, de most ezekre inkább nem térnék ki… 🙂
Holnapig tart a négynapos egyszemélyes gyógy7végém, ezért kedvemre való „nyúleledeleket” fogyasztok, mint ez a mostani is. Egy jó adag csirkemájjal tettem laktatóbbá és csak egy (néhány) szeletke mandulás ricottatorta csúszott utána… Muszály a vércukromat is szinten tartani… 🙂
A tortát majd a következő sütésnél publikálom, most amortizáltam kicsit a fényképezőgépemen, megmakacsolta magát…
Annyit elöljáróban, hogy egy liszt nélküli, darált mandulával és Amaretto likőrrel ízesített finomságot alkottam, könnyű, lágy tésztával.
- Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
1 fej salottahagyma
só
bors
olívaolaj
kakukkfű
szezámmag
A salátához:
ruccola
piros és sárga paprika
koktélparadicsom
stb. ízlés szerint…
A salátaöntethez:
3 ek. extra szűz olívaolaj
1 tk. magos mustár
só
bors
1 tk. balzsamecet
- Pici olívaolajon üvegesre párolom az apróra vágott salottahagymát.
- Hozzáadom a negyedekbe vágott csirkemájat, sózom, borsozom, kakukkfüvet szórok rá és kb. 15 perc alatt készre sütöm.
- Tálaláskor szárazon megpirított szezámmagba forgatom és a saláta tetejére halmozom.
Jaj de jól néz ki :)!
by @ndre@ március 3, 2010 at 07 : 20Aszongya gyógyhétvége :-))) Fincsi kis tortával :-))) Vérré válik, egészségedre!
Ez a csirkemájas téma szuper – színeiben meg bizonyára ízeiben is! Szeretem a csirkemájat 🙂
by Chef Viki március 3, 2010 at 08 : 03Szemet és mint írod pocakot gyönyörködtető étel!
by L.Krisztina március 3, 2010 at 07 : 14Nagyon tetszik a fejléc:)
Végre máj!!!!!
by Raindrop március 3, 2010 at 05 : 03Imádom!
Engem nem a színe fogott meg az ételnek, bár kétségtelenül gyönyörű, hanem a szezámos bunda!
Zseniális ötlet! 🙂
Most hoztam valamit!:)
by L.Krisztina március 3, 2010 at 08 : 19Andrea,
by Felhőlány március 3, 2010 at 03 : 37köszönöm szépen! Mostanában valahogy csirkemájra vagyok hangolódva… 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány március 3, 2010 at 03 : 40hát néha ilyen is kell… mert megérdemlem… 🙂
Csupa ilyen színes finomságokat ettem, a gyomromat is kényeztettem, meg a lelkemet is… 🙂
L.Krisztina,
by Felhőlány március 3, 2010 at 03 : 41köszönöm! Már éppen ideje volt, hogy a jégvirágokat felváltsa a tavaszi fejléc… 🙂
Raindrop,
by Felhőlány március 3, 2010 at 03 : 44köszi, maradékhasznosítás volt… Feledékenységből felhalmoztam a szezámkészletet, ritkítani kellett! Egyébként is imádom a finoman pirított szezámmagot… 🙂
L.Krisztina,
by Felhőlány március 3, 2010 at 03 : 46most jártam Nálad, nagyon szépen köszönöm! :)))
Nagyon jól hangzik a recept!Csupa olyanból áll amit imádok!!!
by DeeDee március 3, 2010 at 11 : 27Nézz be hozzám!Vár rád valami!
Jól néz ki a saláta, és a szezámmagos máj nagyon jó ötlet!!!
by Liza március 3, 2010 at 10 : 22A torta neve is már jól hangzik, kíváncsian várom a receptet.:-)
Jaj, de szééééééép lett a fejléced!:)
by szepyke március 3, 2010 at 11 : 19Csodaszép lettél, csoda ételekkel!:)
DeeDee,
by Felhőlány március 3, 2010 at 08 : 17köszönöm szépen, megyek…! 🙂
Liza,
by Felhőlány március 3, 2010 at 08 : 20sokszor a kevesebb több… 🙂
Ha meggyógyul a fényképezőgépem, jön majd a ricottatorta is! (Egyelőre csak háromkezesen lehet rajta fotózni…) :))
Szepyke,
by Felhőlány március 3, 2010 at 08 : 22muszály volt a jécsapokat és jégvirágokat melegebb éghajlatra küldenem… :))
Aranyos vagy, köszönöm szépen! Irulok-pirulok… :))