Szedres muffin

augusztus 19 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Piknikezni voltunk, felavatandó úgy 5 éve kapott jól felszerelt piknik kosaramat. Bár képekkel bizonyítani nem tudom, mert ahogy a kosárka tartalma előkerült, belemerültünk a nassolásba. Volt mini fasírozott golyó, csíkokra vágott répa és uborka krémsajtos mártogatóssal, falatnyi paradicsomok és piros retkek, a bort a fehér és rosé szőlő képviselte, desszert gyanánt pedig nektarin és szedres muffin vonult fel.
A parkba natúr darabokat vittünk, a pink máz itthoni tálalásra került fel. Igaz, picit giccsesre sikeredett ami szokatlan tőlem, ezért ráfogtam a hőségre… 🙂
  • Hozzávalók:
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kb. 1 dl tej
1 marék szeder
  • A mázhoz:
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál pocukor
1 marék szeder
  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  2. A megolvasztott vajba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd a tojást. Robotgéppel habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, majd a tejjel simára keverjük.
  4. A muffinpapírok közepébe teszünk egy kis tésztát, néhány szem szedret, majd 2/3-ig töljük a kapszlikat tésztával, mert a sütőportól sütéskor megnőnek.
  5. Közepesen meleg sütőben (150 C) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. A tejfölt simára keverjük a porcukorral és a pürésített, átpaszírozott szederrel.
  7. A kihűlt muffinok tetejét megkenjük a mázzal.

2 Hozzászólás

  • Ez a fénykép gyönyörű! A süti nagyon kelleti magát.

  • Köszönöm szépen! Picit féltem hogy giccses lesz, de a végeredmény nekem is tetszik…:)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top