Piknikezni voltunk, felavatandó úgy 5 éve kapott jól felszerelt piknik kosaramat. Bár képekkel bizonyítani nem tudom, mert ahogy a kosárka tartalma előkerült, belemerültünk a nassolásba. Volt mini fasírozott golyó, csíkokra vágott répa és uborka krémsajtos mártogatóssal, falatnyi paradicsomok és piros retkek, a bort a fehér és rosé szőlő képviselte, desszert gyanánt pedig nektarin és szedres muffin vonult fel.
A parkba natúr darabokat vittünk, a pink máz itthoni tálalásra került fel. Igaz, picit giccsesre sikeredett ami szokatlan tőlem, ezért ráfogtam a hőségre… 🙂
- Hozzávalók:
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kb. 1 dl tej
1 marék szeder
- A mázhoz:
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál pocukor
1 marék szeder
- A lisztet összekeverjük a sütőporral.
- A megolvasztott vajba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd a tojást. Robotgéppel habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, majd a tejjel simára keverjük.
- A muffinpapírok közepébe teszünk egy kis tésztát, néhány szem szedret, majd 2/3-ig töljük a kapszlikat tésztával, mert a sütőportól sütéskor megnőnek.
- Közepesen meleg sütőben (150 C) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A tejfölt simára keverjük a porcukorral és a pürésített, átpaszírozott szederrel.
- A kihűlt muffinok tetejét megkenjük a mázzal.
Ez a fénykép gyönyörű! A süti nagyon kelleti magát.
by Daisy augusztus 8, 2009 at 09 : 10Köszönöm szépen! Picit féltem hogy giccses lesz, de a végeredmény nekem is tetszik…:)
by Felhőlány augusztus 8, 2009 at 07 : 59