Szedres-almás vaníliakrémes pite Créme de Cassis likőrrel

május 30 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Lassan helyet kell csinálni a fagyasztóban az idei gyümölcsöknek, zöldségeknek. A hetek óta tartó esőzés miatt az eper lassan szezonja vége felé ér… Nagy bánatomra. De jön a cseresznye, amiből fantasztikus tejespitét készítek majd, a meggy, a sárgabarack, amik nagyrészt morzsás sütiben végzik majd. De az őszibarack, szilva, szeder, málna, szőlő sem elhanyagolandó. Mind-mind tökéletes egy finom süteményhez vagy desszerthez. A fölött a mennyiség fölött, amit nyersen elfogyasztok. Ez a nekem való évszak, ami most jön…:)
Szóval átnézve a fagyasztót némi szeder került elő a mélységből, az asztalon pedig fonnyadozott az a két alma, ami ismét hazakerült valami megmagyarázhatatlan indokkal a zöldségestől… És megtaláltam a fagyasztóban a maradék édeslinzer tésztát is, ami az epres-csokis csónakokhoz készült.
Legkisebb, 22 cm-es pitesütő formámhoz alakítottam a mennyiségeket.
  • Hozzávalók:

fél adag édeslinzer tészta (elkészítése itt)
2 nagy alma
20 dkg szeder (fagyasztott)
2 ek. Créme de Cassis krémlikőr (feketeribizlis)
2 ek. barnacukor
1,5 dl tejszín
2 tojás sárgája
1 vaníliarúd kikapart magjai
1,5 ek. porcukor

  1. A tésztát kinyújtom, kibélelem vele a sütőformát és 30 perce a hűtőbe teszem.
  2. Előmelegítem a sütőt 175 fokra és 10 percig elősütöm a tésztát.
  3. Összekeverem a tejszínt, tojások sárgáját, vaníliát és a porcukrot. A tésztát kiveszem a sütőből, beledobálom a felkockázott (meghámozott) almát és szedret, meglocsolom a likőrrel, ráöntöm a vaníliás tejszínt, megszórom a barnacukorral és 45-50 perc alatt készre sütöm.

Langyosra hűtve tálalom.

9 Hozzászólás

  • Félelmetesen jól néz ki, mennyei

  • A szeder egyik kedvenc gyümölcsöm.
    Az ilyen pitéket pedig szintén nagyon szeretem, sütni is enni is.

  • Nagyon mutatós kis süti! Biztos legalább ennyire finom is!

  • Nézzenek oda!

    Van egy fél adag kakaós omlós tésztám :-DD

  • Ja :-DDD

    Két kornyadozó almából isteni levest főztem, egyszerűen nem esszük! Megveszem, ott nézegetjük, aztán valamibe belefőzöm. Őrület.

  • Bianka,
    hidd el, nem annyira félelmetes… finomnak viszont finom… 🙂

  • Thrini,
    a pite számomra is élvezet. Készíteni is, és hát… enni is…:)) A likőr kellemesen megdobta…:)

  • Dia,
    köszi! 🙂 Nem volt panasz…:))

  • Chef Viki,
    remek lesz az kakaósból is! :))

    Almafronton kezet foghatunk! ;o) Reménytelen eset vagyok… És még mindig meg tudok lepődni, hogy mennyire jó is az az alma… Csak ne nyers legyen!!!! :)))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top