Lassan helyet kell csinálni a fagyasztóban az idei gyümölcsöknek, zöldségeknek. A hetek óta tartó esőzés miatt az eper lassan szezonja vége felé ér… Nagy bánatomra. De jön a cseresznye, amiből fantasztikus tejespitét készítek majd, a meggy, a sárgabarack, amik nagyrészt morzsás sütiben végzik majd. De az őszibarack, szilva, szeder, málna, szőlő sem elhanyagolandó. Mind-mind tökéletes egy finom süteményhez vagy desszerthez. A fölött a mennyiség fölött, amit nyersen elfogyasztok. Ez a nekem való évszak, ami most jön…:)
Szóval átnézve a fagyasztót némi szeder került elő a mélységből, az asztalon pedig fonnyadozott az a két alma, ami ismét hazakerült valami megmagyarázhatatlan indokkal a zöldségestől… És megtaláltam a fagyasztóban a maradék édeslinzer tésztát is, ami az epres-csokis csónakokhoz készült.
Legkisebb, 22 cm-es pitesütő formámhoz alakítottam a mennyiségeket.
- Hozzávalók:
fél adag édeslinzer tészta (elkészítése itt)
2 nagy alma
20 dkg szeder (fagyasztott)
2 ek. Créme de Cassis krémlikőr (feketeribizlis)
2 ek. barnacukor
1,5 dl tejszín
2 tojás sárgája
1 vaníliarúd kikapart magjai
1,5 ek. porcukor
- A tésztát kinyújtom, kibélelem vele a sütőformát és 30 perce a hűtőbe teszem.
- Előmelegítem a sütőt 175 fokra és 10 percig elősütöm a tésztát.
- Összekeverem a tejszínt, tojások sárgáját, vaníliát és a porcukrot. A tésztát kiveszem a sütőből, beledobálom a felkockázott (meghámozott) almát és szedret, meglocsolom a likőrrel, ráöntöm a vaníliás tejszínt, megszórom a barnacukorral és 45-50 perc alatt készre sütöm.
Langyosra hűtve tálalom.
Félelmetesen jól néz ki, mennyei
by Bianka május 5, 2010 at 02 : 57A szeder egyik kedvenc gyümölcsöm.
by Thrini május 5, 2010 at 03 : 09Az ilyen pitéket pedig szintén nagyon szeretem, sütni is enni is.
Nagyon mutatós kis süti! Biztos legalább ennyire finom is!
by Dia május 5, 2010 at 03 : 17Nézzenek oda!
Van egy fél adag kakaós omlós tésztám :-DD
by Chef Viki május 5, 2010 at 07 : 55Ja :-DDD
Két kornyadozó almából isteni levest főztem, egyszerűen nem esszük! Megveszem, ott nézegetjük, aztán valamibe belefőzöm. Őrület.
by Chef Viki május 5, 2010 at 07 : 55Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 03hidd el, nem annyira félelmetes… finomnak viszont finom… 🙂
Thrini,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 04a pite számomra is élvezet. Készíteni is, és hát… enni is…:)) A likőr kellemesen megdobta…:)
Dia,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 05köszi! 🙂 Nem volt panasz…:))
Chef Viki,
remek lesz az kakaósból is! :))
Almafronton kezet foghatunk! ;o) Reménytelen eset vagyok… És még mindig meg tudok lepődni, hogy mennyire jó is az az alma… Csak ne nyers legyen!!!! :)))
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 08