Hónapok óta készültem a Culinaris-ba, és ma végre eljutottam. Útba esett a Keserédes csokibolt is, megálltam, de arról majd egy külön bejegyzésben, mert többet érdemel pár sornál…
Röpke másfél órát sikerült a Culinaris-ban eltöltenem nézelődéssel, és a sok-sok mennyei finomság és hozzávaló között olyan kincsekre is leltem, melyekről eddíg csak olvastam kedvenc könyveimben. Hol éltem ezidáig, hogy ez kimaradt az életemből?! A bolt számomra szigorú szabályok mellett látogatható: bankkártya nélkül, kizárólag az adott helyzetben elkölthető készpénzzel.
Néhány apróság mellett szárított paradicsom társaságában távoztam. Elrettentő bejegyzéseket olvastam a házi készítéséről, de a szabadságom alatt biztosan megcsinálom!
Hazafelé cikáztak a gondolataim, és az alábbi tészta készült a paradicsom felhasználásával kb. 15 perc alatt.
- Hozzávalók 2 személyre:
fél-fél piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
2 nagy szem paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 marék friss bazsalikomlevél
4-5 db szárított paradicsom
2-3 kanál olívaolaj
6-8 marék tészta (jelen esetben trombita)
- A paprikákat apró csíkokra vágom, és olívaolajban hirtelen megpirítom.
- A fokhagymagerezdeket hozzáreszelem (nálam a fokhagymanyomó már kivonult a konyhából, macerás elmosogatni) és az apró csíkokra vágott paradicsomot (forrázás után eltávolítom a héját) hozzákeverem.
- A szárított paradicsomot szintén csíkokra vágom, hozzáadom, sózom (óvatosan! mert a paradicsom igen sós), borsozom.
- Közben a tésztát sós vízben megfőzöm, és a tészta főzőlevéből apránként 4-6 kanállal a mártáshoz adok, hogy szaftos maradjon.
- A leszűrt tésztát a mártáshoz keverem, és apróra vágott friss bazsalikomlevéllel megszórva tálalom.
Szia!
Miközben a netet böngésztem valami jó kis szárított paradicsomos receptet keresve, erre bukkantam:
http://www.mindmegette.hu/bazsalikomos-fokhagymas-penne-szaritott-paradicsommal.recept
A te recepted valami Nagy Tibor neve alatt fut…
by Ami augusztus 8, 2011 at 12 : 27Csak gondoltam szólok…