Szárított paradicsomos tészta

június 27 , 2009 by: Felholany Egyéb


Hónapok óta készültem a Culinaris-ba, és ma végre eljutottam. Útba esett a Keserédes csokibolt is, megálltam, de arról majd egy külön bejegyzésben, mert többet érdemel pár sornál…
Röpke másfél órát sikerült a Culinaris-ban eltöltenem nézelődéssel, és a sok-sok mennyei finomság és hozzávaló között olyan kincsekre is leltem, melyekről eddíg csak olvastam kedvenc könyveimben. Hol éltem ezidáig, hogy ez kimaradt az életemből?! A bolt számomra szigorú szabályok mellett látogatható: bankkártya nélkül, kizárólag az adott helyzetben elkölthető készpénzzel.
Néhány apróság mellett szárított paradicsom társaságában távoztam. Elrettentő bejegyzéseket olvastam a házi készítéséről, de a szabadságom alatt biztosan megcsinálom!

Hazafelé cikáztak a gondolataim, és az alábbi tészta készült a paradicsom felhasználásával kb. 15 perc alatt.

  • Hozzávalók 2 személyre:

fél-fél piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika

2 nagy szem paradicsom

4 gerezd fokhagyma

1 marék friss bazsalikomlevél

4-5 db szárított paradicsom

2-3 kanál olívaolaj

6-8 marék tészta (jelen esetben trombita)

  1. A paprikákat apró csíkokra vágom, és olívaolajban hirtelen megpirítom.
  2. A fokhagymagerezdeket hozzáreszelem (nálam a fokhagymanyomó már kivonult a konyhából, macerás elmosogatni) és az apró csíkokra vágott paradicsomot (forrázás után eltávolítom a héját) hozzákeverem.
  3. A szárított paradicsomot szintén csíkokra vágom, hozzáadom, sózom (óvatosan! mert a paradicsom igen sós), borsozom.
  4. Közben a tésztát sós vízben megfőzöm, és a tészta főzőlevéből apránként 4-6 kanállal a mártáshoz adok, hogy szaftos maradjon.
  5. A leszűrt tésztát a mártáshoz keverem, és apróra vágott friss bazsalikomlevéllel megszórva tálalom.

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum