Szárított paradicsomos grissini

augusztus 22 , 2009 by: Felholany Egyéb


A rozmaringos focaccia tésztájából készült a szárított paradicsommal kiegészített grissini.
Messze felülmúlja boltit, és még elkészíteni is öröm. Miközben a pálcikákat „gyurmázom”, a ruganyos tészta érzete és a paradicsom sós illata elmondhatatlan… 🙂

  • Hozzávalók:
    50 dkg liszt
    7 g szárított élesztő (1 csomag)
    3 ek olívaolaj
    3 dl melegvíz
    1/2 tk. só
    1 tk cukor
    1 ág rozmaring
    2 evőkanál apróra vágott szárított paradicsom (olajban)

    A lisztet összekeverem az élesztővel, olívaolajjal, sóval, cukorral és a meleg(langyos) vízzel. Előbb fakanállal, majd kézzel gyúrom kb. 10-12 percig, amíg fényes lesz.
    A rozmaringág leveleit összevágom, majd ezt is a tésztához gyúrom.
    Meleg helyen letakarva, valamivel több mint 1 óra alatt ilyenre kelt a tészta:

Lisztezett deszkára borítom a tésztát, picit át-, majd hozzágyúrom az apróra vágott szárított paradicsomot is.
Mivel nekem „száraz” paradicsomom volt, így összevágva 2 napot állt az olívaolajban. (A visszamaradt olajjal pedig a focaccia tetejét kentem meg sütés előtt.)
Kb. 0,7-1 cm átmérőjű rudakat sodrok (a sütőben megnőnek) és 250 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt halványra sütöm.

Az alaptészta eredeti receptje innen.

2 Hozzászólás

  • azt a mindenit! ez a tészta aztán csodálatosra kelt! az én kiflim tésztája is ilyen hatalmasra kelt ma, jó friss élesztővel dolgoztam 🙂

  • Én ma a szárított élesztővel a "minden mindegy" alapon dolgoztam (először), de nagyon büszke vagyok rá! Köszönöm! 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum