A rozmaringos focaccia tésztájából készült a szárított paradicsommal kiegészített grissini.
Messze felülmúlja boltit, és még elkészíteni is öröm. Miközben a pálcikákat „gyurmázom”, a ruganyos tészta érzete és a paradicsom sós illata elmondhatatlan… 🙂
- Hozzávalók:
50 dkg liszt
7 g szárított élesztő (1 csomag)
3 ek olívaolaj
3 dl melegvíz
1/2 tk. só
1 tk cukor
1 ág rozmaring
2 evőkanál apróra vágott szárított paradicsom (olajban)A lisztet összekeverem az élesztővel, olívaolajjal, sóval, cukorral és a meleg(langyos) vízzel. Előbb fakanállal, majd kézzel gyúrom kb. 10-12 percig, amíg fényes lesz.
A rozmaringág leveleit összevágom, majd ezt is a tésztához gyúrom.
Meleg helyen letakarva, valamivel több mint 1 óra alatt ilyenre kelt a tészta:
Lisztezett deszkára borítom a tésztát, picit át-, majd hozzágyúrom az apróra vágott szárított paradicsomot is.
Mivel nekem „száraz” paradicsomom volt, így összevágva 2 napot állt az olívaolajban. (A visszamaradt olajjal pedig a focaccia tetejét kentem meg sütés előtt.)
Kb. 0,7-1 cm átmérőjű rudakat sodrok (a sütőben megnőnek) és 250 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt halványra sütöm.
Az alaptészta eredeti receptje innen.
azt a mindenit! ez a tészta aztán csodálatosra kelt! az én kiflim tésztája is ilyen hatalmasra kelt ma, jó friss élesztővel dolgoztam 🙂
by Reni augusztus 8, 2009 at 06 : 15Én ma a szárított élesztővel a "minden mindegy" alapon dolgoztam (először), de nagyon büszke vagyok rá! Köszönöm! 🙂
by Felhőlány augusztus 8, 2009 at 06 : 44