Nem vártam túl sokat ettől a recepttől annak ellenére sem, hogy nagyon szeretem a sült tököt. De ahogy a sütőtökös-zsályás lepény, ez is messze magasan teljesített! Nem értem a kétkedésemet, hiszen ez a recept ráadásul Jamie Oliver-től származik…
Hogy tutira menjek, egy kis csokilencsét is csempésztem bele, illetve mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítettem. A cukor mennyiségét csökkentettem 20 dkg-ról 15 dkg-ra, de még ez is soknak bizonyult. (Ha finom édes a sült tök, szerintem 10 dkg is bőven elég.) Ezektől az apróságoktól eltekintve az eredeti receptet használtam.
A végeredmény egy szaftos, cseppet sem száraz, karácsonyi hangulatú muffin lett.
- Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 kk. fahéj
1/2 kk. mézeskalács fűszer
csipet só
1/2 marék dió
2 ek. csokilencse vagy darabolt étcsoki
2 tojás
15 dkg barnacukor
20 dkg tökpüré
85 ml olaj
- A sütőt előmelegítem 190 fokra, a muffinsütő mélyedéseit kivajazom, vagy papírkapszlikat teszek bele.
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem.
- A tojásokat a cukorral fehéredésig (habosra) keverem. Hozzáadom a tökpürét, az olajat és elkeverem a száraz összetevőkkel.
- 3/4 részig töltöm a formákat a tésztával és 20-25 perc alatt tűpróbáig (amikor a beleszúrt tűre vagy hurkapálcára már nem ragad a tészta) sütöm.
A sütőtökös muffin nekem is nagy kedvencem! Szintén karácsonyi fűszerekkel… 🙂
by Flat Cat november 11, 2009 at 10 : 03Nagyon szép szine lett a muffinnak! Nekem is nagy kedvenceim a sütőtökös sütik 🙂
by lúdanyó november 11, 2009 at 05 : 39Flat Cat!
by Felhőlány november 11, 2009 at 12 : 42Ugye, hogy jót tesz neki ez a fűszer? Megalapozza a karácsonyi hangulatot… 🙂
Lúdanyó!
by Felhőlány november 11, 2009 at 12 : 44Olyan színe van, mintha sáfrány lenne benne. És a sütőtök mennyivel olcsóbb… 🙂