Sütőtök krémleves

október 10 , 2015 by: Felholany Egyéb

Elérkezett nálam is a levesek időszaka. 🙂
Tavasztól – télig nálam nem túl gyakran kerülnek reflektorfénybe a levesek, de egy ilyen hűvösebb-borongósabb napon, mint amilyen a mai és amilyenek mostanában gyakoriak lesznek, nem sok jobb melengető étket tudok elképzelni mint amilyen egy jó kis krémleves.
A receptért járó dicsőség Hémangit illeti, én saját szájízem szerint gazdagon meglocsoltam tökmagolajjal és megszórtam szárazon pirított tökmaggal. Főzőtejszín hiányában kókusztejszínt használtam, ezt mostanában mindig tartok itthon, nagy kedvenc… 🙂
Testet-lelket átjárja gazdag, fűszeres, enyhén csípős, melengető íze. Olyan, amilyennek egy krémlevesnek lenni kell! 🙂

Hozzávalók: (4 személyre)
1 kg sütőtök hámozva, magozva, kockázva
2,5 kk sambar masala (vagy curryport)
1/4 kk őrölt feketebors
1/4 kk asafoetida
1 ek. frissen reszelt gyömbér
2,5 kk só
2 dl főzőtejszín (ennek híján én kókusztejszínt használtam)
1 maréknyi szárazon pirított tökmag
tökmagolaj
kis csokornyi petrezselyem
A kockára vágott tököt felteszem főni annyi vízben, ami éppen ellepi. (Ne legyen túl sok, mert akkor híg lesz a leves.) Amikor puhára főtt, hozzáadom az összes fűszert, tejszínt és botmixerrel pürésítem. A tűzre visszatéve újra beforralom, majd tálaláskor meglocsolom tökmagolajjal, megszórom petrezselyemmel és a ropogós tökmaggal.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum