Mindenféle friss fűszernövény levelet nagyon szeretek. Nem tudnék különbséget tenni egyik és másik között, mindegyik máshol és másképpen állja meg a helyét.
A koriandert a keleti és indiai ételeknél szeretem, a rozmaringot a sülteknél, a kakukkfüvet általában friss gombával párosítom, a bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen kiegészítője, mint ahogy a zsályalevelek vajban sütve szintén az olasz tészták kísérője. IS. Egy jó kis pakora tésztába forgatva, forró olajban kisütve remek sörkorcsolya, nassolnivaló.
A „Neked Terem” oldalán sok más friss hazai termelőtől származó zöldséggel és finomsággal együtt rendeltem egy csokor friss zsályát is. Arra nem számítottam, hogy ez egy egész nagy doboznyi finomság lesz, így a frissen sült zsályaleveleken túl még zsályaszörp is készült belőle.
Megosztó fűszernövény, aromás íze és illata miatt nem feltétlenül nyeri el mindenki ízlését. Az enyémet viszont maradéktalanul.
Hozzávalók:
sok (nagyon sok) friss zsályalevél
20 dkg csicseriborsó liszt
2-2,5 dl hideg víz
2 kk. só
1/4 kk. őrölt római kömény
1/4 kk. őrölt chilipor
1 kk. kurkuma
1 kk. adzsvain (Indiai fűszer, a kakukkfűre és oregánóra emlékeztető íze van. Elősegíti az emésztést és enyhíti a gyomorproblémákat.)
olaj a sütéshez
A tészta hozzávalóit habverővel összekeverem. Egy sűrű tésztát kapok, amiben a megmosott zsályaleveleket megforgatom (A tészta nem folyik le a levelekről, de nem is csirizes állagú. Vízzel vagy további csicseriborsó liszt hozzáadásával javíthatunk az állagon.).
Forró olajban aranybarnára sütöm és szűrőbe szedve konyhai papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
Még forrón meghintem sóval és tálalom.
0 Hozzászólás