Sült zsályalevelek

október 31 , 2016 by: Felholany Egyéb kategória

Mindenféle friss fűszernövény levelet nagyon szeretek. Nem tudnék különbséget tenni egyik és másik között, mindegyik máshol és másképpen állja meg a helyét.
A koriandert a keleti és indiai ételeknél szeretem, a rozmaringot a sülteknél, a kakukkfüvet általában friss gombával párosítom, a bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen kiegészítője, mint ahogy a zsályalevelek vajban sütve szintén az olasz tészták kísérője. IS. Egy jó kis pakora tésztába forgatva, forró olajban kisütve remek sörkorcsolya, nassolnivaló. 
A “Neked Terem” oldalán sok más friss hazai termelőtől származó zöldséggel és finomsággal együtt rendeltem egy csokor friss zsályát is. Arra nem számítottam, hogy ez egy egész nagy doboznyi finomság lesz, így a frissen sült zsályaleveleken túl még zsályaszörp is készült belőle.
Megosztó fűszernövény, aromás íze és illata miatt nem feltétlenül nyeri el mindenki ízlését. Az enyémet viszont maradéktalanul.
Hozzávalók:
sok (nagyon sok) friss zsályalevél
20 dkg csicseriborsó liszt
2-2,5 dl hideg víz
2 kk. só
1/4 kk. őrölt római kömény
1/4 kk. őrölt chilipor
1 kk. kurkuma
1 kk. adzsvain (Indiai fűszer, a kakukkfűre és oregánóra emlékeztető íze van. Elősegíti az emésztést és enyhíti a gyomorproblémákat.)
olaj a sütéshez
m
A tészta hozzávalóit habverővel összekeverem. Egy sűrű tésztát kapok, amiben a megmosott zsályaleveleket megforgatom (A tészta nem folyik le a levelekről, de nem is csirizes állagú. Vízzel vagy további csicseriborsó liszt hozzáadásával javíthatunk az állagon.).
Forró olajban aranybarnára sütöm és szűrőbe szedve konyhai papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
Még forrón meghintem sóval és tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top