Sült zsályalevelek

október 31 , 2016 by: Felholany Egyéb

Mindenféle friss fűszernövény levelet nagyon szeretek. Nem tudnék különbséget tenni egyik és másik között, mindegyik máshol és másképpen állja meg a helyét.
A koriandert a keleti és indiai ételeknél szeretem, a rozmaringot a sülteknél, a kakukkfüvet általában friss gombával párosítom, a bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen kiegészítője, mint ahogy a zsályalevelek vajban sütve szintén az olasz tészták kísérője. IS. Egy jó kis pakora tésztába forgatva, forró olajban kisütve remek sörkorcsolya, nassolnivaló. 
A „Neked Terem” oldalán sok más friss hazai termelőtől származó zöldséggel és finomsággal együtt rendeltem egy csokor friss zsályát is. Arra nem számítottam, hogy ez egy egész nagy doboznyi finomság lesz, így a frissen sült zsályaleveleken túl még zsályaszörp is készült belőle.
Megosztó fűszernövény, aromás íze és illata miatt nem feltétlenül nyeri el mindenki ízlését. Az enyémet viszont maradéktalanul.
Hozzávalók:
sok (nagyon sok) friss zsályalevél
20 dkg csicseriborsó liszt
2-2,5 dl hideg víz
2 kk. só
1/4 kk. őrölt római kömény
1/4 kk. őrölt chilipor
1 kk. kurkuma
1 kk. adzsvain (Indiai fűszer, a kakukkfűre és oregánóra emlékeztető íze van. Elősegíti az emésztést és enyhíti a gyomorproblémákat.)
olaj a sütéshez
m
A tészta hozzávalóit habverővel összekeverem. Egy sűrű tésztát kapok, amiben a megmosott zsályaleveleket megforgatom (A tészta nem folyik le a levelekről, de nem is csirizes állagú. Vízzel vagy további csicseriborsó liszt hozzáadásával javíthatunk az állagon.).
Forró olajban aranybarnára sütöm és szűrőbe szedve konyhai papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
Még forrón meghintem sóval és tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum