Néhány hétig még a tartalék képekből teszek fel néhányat a blogra, ugyanis a fényképezőgépem betegeskedik, és csak két hét múlva ígérték az alkatrészt hozzá… 🙁
Van még egy két recept, amit ilyen-olyan okok miatt nem osztottam meg Veletek, de felülbíráltam korábbi döntésemet, és most a Dolce Vita féle zöldséges rizstorta kerül publikálásra. Egy hirtelen jött vendégség miatt választottam ezt, mert viszonylag hamar elkészül, nagyon laktató még így magában is, én végül zöldfűszeres afrikai harcsafilé szeletekkel tálaltam.
Kriszta receptjéhez képest mindössze annyit változtattam, hogy kimaradt a zellerszár, és az általa írt 4 gerezd fokhagymát megfeleztem, elég szép nagy fokhagymám volt itthon. Volt még a fagyasztóban csirkehús alaplé, a rizst abban főztem.
- Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 db sárga cukkini
2 szál sárgarépa
15 dkg bébispenót
5-6 db olajban eltett aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek. frissen reszelt parmezán
2 egész tojás
1 dl tej
olívaolaj
só
bors
- Felteszem forrni a levest, majd beleszórom a megmosott rizst.
- Amikor a rizs már majdnem kész, a cukkinit és a sárgarépákat nagy lyukú reszelőn vagy uborka reszelőn lereszelem, a (megmosott) bébispenóttal együtt a rizshez adom és további 5 percig főzöm.
- Leszűröm a felesleges levet, hozzáadom a felaprított aszalt paradicsomot, hozzáreszelem a fokhagymát és a parmezánt.
- Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
- Felverem a tojásokat, hozzáadom a tejet, sózom, borsozom, és a langyosra hűlt rizzsel összekeverem. (Ízlés szerint még sózom, borsozom.)
- Olívaolajjal kikenem a 18 cm-es kapcsos tortaformát, beletöltöm a rizst és az előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre/pirosra sütöm.
Ha ilyenek a dugi receptjeid, akkor milyen a többi? 🙂
by Andi március 3, 2010 at 11 : 04Nagyon szuperül néz ki!
Kell nekem kíváncsiskodni…rákattintottam a képre, és azóta nyelek ám nagyokat :).
by @ndre@ március 3, 2010 at 11 : 19jól hangzik nagyon, nekem is tetszik! Most láttam a fejlécedet, szép lett, nagyon ari virágaid vannak!
by Ízlésszindróma március 3, 2010 at 04 : 29Láttam én is DV-nél ezt a receptet, mindkettőtöknél nagyon tetszik.
by Thrini március 3, 2010 at 04 : 59Fent van nálam a kipróbálni című listán.
Andi,
by Felhőlány március 3, 2010 at 07 : 35🙂 köszönöm szépen! :))
Andrea,
by Felhőlány március 3, 2010 at 07 : 35ez is egy gyorsan összedobható valami, lehet, hogy mire megválaszolom ezt a kommentet, már régen el is készítetted… 🙂
Ízlésszindróma,
by Felhőlány március 3, 2010 at 07 : 36köszönöm szépen, már nagyon kellett a tavaszi hangulat… Bár ha arra gondolok, hogy megint szakad a hó, lehet, hogy korai volt… ;o)
Thrini,
by Felhőlány március 3, 2010 at 07 : 38bátran ajánlom! Bár én a rizst picit túlfőztem, azzal lehettem volna óvatosabb is, de azért nem volt rossz… Próbáld ki! 🙂