Sült zöldséges rizstorta

március 07 , 2010 by: Felholany Egyéb


Néhány hétig még a tartalék képekből teszek fel néhányat a blogra, ugyanis a fényképezőgépem betegeskedik, és csak két hét múlva ígérték az alkatrészt hozzá… 🙁
Van még egy két recept, amit ilyen-olyan okok miatt nem osztottam meg Veletek, de felülbíráltam korábbi döntésemet, és most a Dolce Vita féle zöldséges rizstorta kerül publikálásra. Egy hirtelen jött vendégség miatt választottam ezt, mert viszonylag hamar elkészül, nagyon laktató még így magában is, én végül zöldfűszeres afrikai harcsafilé szeletekkel tálaltam.
Kriszta receptjéhez képest mindössze annyit változtattam, hogy kimaradt a zellerszár, és az általa írt 4 gerezd fokhagymát megfeleztem, elég szép nagy fokhagymám volt itthon. Volt még a fagyasztóban csirkehús alaplé, a rizst abban főztem.
  • Hozzávalók:

25 dkg rizs
1 db sárga cukkini
2 szál sárgarépa
15 dkg bébispenót
5-6 db olajban eltett aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek. frissen reszelt parmezán
2 egész tojás
1 dl tej
olívaolaj

bors

  1. Felteszem forrni a levest, majd beleszórom a megmosott rizst.
  2. Amikor a rizs már majdnem kész, a cukkinit és a sárgarépákat nagy lyukú reszelőn vagy uborka reszelőn lereszelem, a (megmosott) bébispenóttal együtt a rizshez adom és további 5 percig főzöm.
  3. Leszűröm a felesleges levet, hozzáadom a felaprított aszalt paradicsomot, hozzáreszelem a fokhagymát és a parmezánt.
  4. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
  5. Felverem a tojásokat, hozzáadom a tejet, sózom, borsozom, és a langyosra hűlt rizzsel összekeverem. (Ízlés szerint még sózom, borsozom.)
  6. Olívaolajjal kikenem a 18 cm-es kapcsos tortaformát, beletöltöm a rizst és az előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre/pirosra sütöm.

8 Hozzászólás

  • Ha ilyenek a dugi receptjeid, akkor milyen a többi? 🙂
    Nagyon szuperül néz ki!

  • Kell nekem kíváncsiskodni…rákattintottam a képre, és azóta nyelek ám nagyokat :).

  • jól hangzik nagyon, nekem is tetszik! Most láttam a fejlécedet, szép lett, nagyon ari virágaid vannak!

  • Láttam én is DV-nél ezt a receptet, mindkettőtöknél nagyon tetszik.
    Fent van nálam a kipróbálni című listán.

  • Andi,
    🙂 köszönöm szépen! :))

  • Andrea,
    ez is egy gyorsan összedobható valami, lehet, hogy mire megválaszolom ezt a kommentet, már régen el is készítetted… 🙂

  • Ízlésszindróma,
    köszönöm szépen, már nagyon kellett a tavaszi hangulat… Bár ha arra gondolok, hogy megint szakad a hó, lehet, hogy korai volt… ;o)

  • Thrini,
    bátran ajánlom! Bár én a rizst picit túlfőztem, azzal lehettem volna óvatosabb is, de azért nem volt rossz… Próbáld ki! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum