Sült tojás burgonyaágyban

november 11 , 2009 by: Felholany Egyéb

Lélekmelengető gyors vacsora ilyen esős-hideg estén. Jelen esetben a „gyors” alatt az előkészítést értem, hiszen a burgonyának azért meg kell sülnie… Viszont az az illat, ami a sütés alatt a sütőből árad…. nos már azért is megéri! A sütő alsó lapján sültek a fóliába csomagolt krumplik, a felsőn pedig a tök adta a társaságot. Nem emlékszem, hogy lett volna még egy ilyen év, hogy ennyi sült tököt ettem volna. Szerintem már most teljesítettem az előző évi átlagokat…
A vacsora reménye akkor kerül közelebb amikor a burgonyák puhára sültek. Ettől a ponttól csak néhány perc amíg a tojás „remegősre”, készre sül. Semmi extra, már-már ciki, hogy mennyire egyszerű.
Nálam önálló fogás volt, de köretként is el tudom képzelni.
  • Hozzávalók:
nagyméretű burgonya
tojás
bors
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
  2. A burgonyákat alaposan megsikálom, fóliába csomagolom és a sütő lapjára teszem.
  3. Ha puhára sültek, kikanalazom a közepüket, sózom, borsozom, beleütöm a tojást és néhány percre visszatolom a sütőbe.

12 Hozzászólás

  • de jó ötlet! és nagyon ínycsiklandóan néz ki! 🙂

  • Régeben sokszor sütöttem ilyet, aztán kiment a fejemből. Jó, hogy feltetted 🙂

  • Semmi ciki- a nagy ötletek sokszor ilyen egyszerűek és isteniek!!

  • Szuper! 🙂

  • Nekem is nagyon bejön!

    Sokszor a legegyszerűbb a legtutibb 🙂

  • Szuper ötlet!!
    Én zsemlével szoktam, de ez így sokkal tartalmasabb!

  • Jujj későn jöttem maradt még??????
    Nagyon jó ötlet::)))))

  • Örülök, hogy ízlett Nektek! 🙂 Akinek nem jutott, küldök majd a következő adagból…! :o)

  • Ma elkészült nálunk is! (Nem volt itthon kenyér, úgyhogy mentő ötlet volt!!!)
    Változtatások:
    Kicsi volt a krumpli, ezért a fehérje körülötte sült.
    A kivájt részek fűszerezve, ugyanúgy tojással leöntve. Férjem ezt ég jobban is szerette.

  • Ica,
    örülök ha néha olyant is találsz nálam, ami a családotokban is "megvalósítható"! :o) A kivájt rész nálam "előétel" volt amig megsült a többi… :)))

  • Ez jó, a kivájt rész előétel, amíg a többi megsül 🙂
    Eddig inkább klasszikus sült krumplit készítettem, fűszeres vajjal, de most beiktatom ezt is, nagyon tetszik – egyszerű c nagyszerű 🙂

  • Garffyka,
    így van! Picit lehet csillapítani vele az éhséget míg elkészül a "lényeg"… :)) A végeredmény viszont ütősen laktatós!

Hozzászólás a(z) duende bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum