Lélekmelengető gyors vacsora ilyen esős-hideg estén. Jelen esetben a „gyors” alatt az előkészítést értem, hiszen a burgonyának azért meg kell sülnie… Viszont az az illat, ami a sütés alatt a sütőből árad…. nos már azért is megéri! A sütő alsó lapján sültek a fóliába csomagolt krumplik, a felsőn pedig a tök adta a társaságot. Nem emlékszem, hogy lett volna még egy ilyen év, hogy ennyi sült tököt ettem volna. Szerintem már most teljesítettem az előző évi átlagokat…
A vacsora reménye akkor kerül közelebb amikor a burgonyák puhára sültek. Ettől a ponttól csak néhány perc amíg a tojás „remegősre”, készre sül. Semmi extra, már-már ciki, hogy mennyire egyszerű.
Nálam önálló fogás volt, de köretként is el tudom képzelni.
- Hozzávalók:
nagyméretű burgonya
tojás
só
bors
- A sütőt 200 fokra előmelegítem.
- A burgonyákat alaposan megsikálom, fóliába csomagolom és a sütő lapjára teszem.
- Ha puhára sültek, kikanalazom a közepüket, sózom, borsozom, beleütöm a tojást és néhány percre visszatolom a sütőbe.
de jó ötlet! és nagyon ínycsiklandóan néz ki! 🙂
by ancsika1 november 11, 2009 at 07 : 43Régeben sokszor sütöttem ilyet, aztán kiment a fejemből. Jó, hogy feltetted 🙂
by lúdanyó november 11, 2009 at 09 : 24Semmi ciki- a nagy ötletek sokszor ilyen egyszerűek és isteniek!!
by trinity november 11, 2009 at 11 : 40Szuper! 🙂
by duende november 11, 2009 at 06 : 05Nekem is nagyon bejön!
Sokszor a legegyszerűbb a legtutibb 🙂
by Chef Viki november 11, 2009 at 08 : 19Szuper ötlet!!
by szepyke november 11, 2009 at 01 : 36Én zsemlével szoktam, de ez így sokkal tartalmasabb!
Jujj későn jöttem maradt még??????
by Krisztina november 11, 2009 at 09 : 03Nagyon jó ötlet::)))))
Örülök, hogy ízlett Nektek! 🙂 Akinek nem jutott, küldök majd a következő adagból…! :o)
by Felhőlány november 11, 2009 at 03 : 52Ma elkészült nálunk is! (Nem volt itthon kenyér, úgyhogy mentő ötlet volt!!!)
by ica november 11, 2009 at 07 : 31Változtatások:
Kicsi volt a krumpli, ezért a fehérje körülötte sült.
A kivájt részek fűszerezve, ugyanúgy tojással leöntve. Férjem ezt ég jobban is szerette.
Ica,
by Felhőlány november 11, 2009 at 04 : 36örülök ha néha olyant is találsz nálam, ami a családotokban is "megvalósítható"! :o) A kivájt rész nálam "előétel" volt amig megsült a többi… :)))
Ez jó, a kivájt rész előétel, amíg a többi megsül 🙂
by Garffyka március 3, 2010 at 06 : 59Eddig inkább klasszikus sült krumplit készítettem, fűszeres vajjal, de most beiktatom ezt is, nagyon tetszik – egyszerű c nagyszerű 🙂
Garffyka,
by Felhőlány március 3, 2010 at 06 : 17így van! Picit lehet csillapítani vele az éhséget míg elkészül a "lényeg"… :)) A végeredmény viszont ütősen laktatós!