Spenótos-ricottás gnocci

május 01 , 2010 by: Felholany Egyéb


Nálam egy időre lecsengett a medvehagyma, túl vagyok egy nagy zöldspárga hullámon is, de a zöld, a harsogó tavaszi zöld szín csak nem hagy nyugodni… Annak ellenére, hogy a mai időjárás inkább idézte a nyarat mint a tavaszt, és délután az is tudatosodott bennem, hogy már május(!) van, azért ez mégis tavasz.
Gyerekkoromban nem rajongtam a spenótért (bár akkoriban csak a főzeléket ismertem), ám mióta önszántamból készítem, megkedveltem, megszerettem.
Azóta tudom, hogy a spenótlevél nyersen is ízletes, és sokkal több van benne mint egy szimpla főzelék.
Első – a Good Food oldaláról elkészített (publikált) receptem. Fele adaggal, mert a bébispenót egy része nyersen elpárolgott… 🙂
  • Hozzávalók: (2 személyre)
100 g bébispenót
kis csokor friss petrezselyem felaprítva
1 kis gerezd fokhagyma
80 g ricotta
42 g liszt
1 egész tojás
50 g reszelt parmezán (vagy parmezán jellegű sajt, nálam most Grana Padano) + a tálaláshoz
szerecsendió (frissen reszelve)
extra szűz olívaolaj
só, bors

  1. A megmosott spenótleveleket leöntöm forró vízzel, 2 percig állni hagyom, majd leszűröm, kihűtöm, jól kinyomkodom és összevágom.
  2. Egy tálban összekeverem a spenótot, petrezselymet, lereszelt fokhagymát, ricottát, lisztet, tojást, a sajtot. Bőven reszelek hozzá szerecsendiót, sózom, borsozom és villával alaposan összekeverem.
  3. Vizes kézzel diónyi golyókat formázok, tányérra teszem és legalább 30 percre hűtőbe rakom.
  4. Forrásban lévő vízbe teszem a gombócokat és miután feljöttek a víz szinére további 1 percig főzöm.
  5. Leszűröm, olívaolajjal gazdagon meglocsolva, reszelt sajttal megszórva azonnal tálalom.

14 Hozzászólás

  • Jaj de imádom, meg is ennék egy tányérral most azonnal:D

  • Nagyon jó, és ez a zöld szín…
    Tetszik, jöhet egy kostoló

  • Én is szívesen megkóstolnám :)!

  • Mennyei étel! Én is készítettem nemrég, nem lehet vele betelni. Nagyon guszta tálalás is.

  • Ugyanezt keszitem el ma! imadom! szep a keped :))))

  • Zsuzsi,
    és nagyon laktató! Elsőre azt gondoltam, hogy ekkora kis adagból csak előétel lesz, de bőven jól lehet vele lakni! :))

  • Bianka,
    hát igen, nem tudok betelni a zöldekkel… :)))

  • Andrea,
    fénypostával küldtem a gondolatot, hogy érdemes elkészíteni… :))

  • Ami,
    köszönöm szépen! Így vagyok vele én is, a héten biztosan készítek újra annyira finom volt! 🙂

  • Delish,
    köszönöm szépen! 🙂 Ezt a receptet használod Te is, vagy saját ötlet alapján készíted (készítetted)?

  • Igen ezt a receptet! a Good Food magazinbol neztem ki 🙂

  • Delish,
    nem ez az első recept, amit GF-ból készítettem el, de minden leírásuk tökéletesen működik! Nah ja… :))

  • Hu, erről majdnem lemaradtam, kár lett volna érte!
    Pazar kis cucc!:)

  • Szepyke,
    bevallom, eddig még nem készítettem gnoccit soha, de ha tudom hogy ilyen egyszerű… Ezzel a párosítással meg különösen finom… :)))

Hozzászólás a(z) Zsuzsi bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum