Nálam egy időre lecsengett a medvehagyma, túl vagyok egy nagy zöldspárga hullámon is, de a zöld, a harsogó tavaszi zöld szín csak nem hagy nyugodni… Annak ellenére, hogy a mai időjárás inkább idézte a nyarat mint a tavaszt, és délután az is tudatosodott bennem, hogy már május(!) van, azért ez mégis tavasz.
Gyerekkoromban nem rajongtam a spenótért (bár akkoriban csak a főzeléket ismertem), ám mióta önszántamból készítem, megkedveltem, megszerettem.
Azóta tudom, hogy a spenótlevél nyersen is ízletes, és sokkal több van benne mint egy szimpla főzelék.
Első – a Good Food oldaláról elkészített (publikált) receptem. Fele adaggal, mert a bébispenót egy része nyersen elpárolgott… 🙂
Első – a Good Food oldaláról elkészített (publikált) receptem. Fele adaggal, mert a bébispenót egy része nyersen elpárolgott… 🙂
- Hozzávalók: (2 személyre)
100 g bébispenót
kis csokor friss petrezselyem felaprítva
1 kis gerezd fokhagyma
80 g ricotta
42 g liszt
1 egész tojás
50 g reszelt parmezán (vagy parmezán jellegű sajt, nálam most Grana Padano) + a tálaláshoz
szerecsendió (frissen reszelve)
extra szűz olívaolaj
só, bors
- A megmosott spenótleveleket leöntöm forró vízzel, 2 percig állni hagyom, majd leszűröm, kihűtöm, jól kinyomkodom és összevágom.
- Egy tálban összekeverem a spenótot, petrezselymet, lereszelt fokhagymát, ricottát, lisztet, tojást, a sajtot. Bőven reszelek hozzá szerecsendiót, sózom, borsozom és villával alaposan összekeverem.
- Vizes kézzel diónyi golyókat formázok, tányérra teszem és legalább 30 percre hűtőbe rakom.
- Forrásban lévő vízbe teszem a gombócokat és miután feljöttek a víz szinére további 1 percig főzöm.
- Leszűröm, olívaolajjal gazdagon meglocsolva, reszelt sajttal megszórva azonnal tálalom.
Jaj de imádom, meg is ennék egy tányérral most azonnal:D
by Zsuzsi május 5, 2010 at 06 : 00Nagyon jó, és ez a zöld szín…
by Bianka május 5, 2010 at 06 : 01Tetszik, jöhet egy kostoló
Én is szívesen megkóstolnám :)!
by @ndre@ május 5, 2010 at 06 : 22Mennyei étel! Én is készítettem nemrég, nem lehet vele betelni. Nagyon guszta tálalás is.
by Ami május 5, 2010 at 06 : 25Ugyanezt keszitem el ma! imadom! szep a keped :))))
by Delish május 5, 2010 at 09 : 47Zsuzsi,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 49és nagyon laktató! Elsőre azt gondoltam, hogy ekkora kis adagból csak előétel lesz, de bőven jól lehet vele lakni! :))
Bianka,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 51hát igen, nem tudok betelni a zöldekkel… :)))
Andrea,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 51fénypostával küldtem a gondolatot, hogy érdemes elkészíteni… :))
Ami,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 53köszönöm szépen! Így vagyok vele én is, a héten biztosan készítek újra annyira finom volt! 🙂
Delish,
by Felhőlány május 5, 2010 at 08 : 55köszönöm szépen! 🙂 Ezt a receptet használod Te is, vagy saját ötlet alapján készíted (készítetted)?
Igen ezt a receptet! a Good Food magazinbol neztem ki 🙂
by Delish május 5, 2010 at 07 : 44Delish,
by Felhőlány május 5, 2010 at 07 : 36nem ez az első recept, amit GF-ból készítettem el, de minden leírásuk tökéletesen működik! Nah ja… :))
Hu, erről majdnem lemaradtam, kár lett volna érte!
by szepyke május 5, 2010 at 07 : 22Pazar kis cucc!:)
Szepyke,
by Felhőlány május 5, 2010 at 01 : 50bevallom, eddig még nem készítettem gnoccit soha, de ha tudom hogy ilyen egyszerű… Ezzel a párosítással meg különösen finom… :)))