Spenótos gnocci

október 28 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Tudtam, hogy nagyon meg fog viselni az óraátállítás, de nem gondoltam, hogy ennyire nagyon. Hétfő óta nem találom magamat. Nem főzök, igazából nem is nagyon eszek, sötétben kelek, sötétben érek haza… Nem lehet meggyőzni, hogy a mi bioritmusunkhoz “simulva” állítják az órákat, mert hogy már nem is a gazdaságossági mutatókra fogják a dolgot.
Vigasztalhatatlan vagyok, hogy 5 ilyen hónap jön… 🙁
Persze azért az éhség nagy úr, tegnap egy spenótfőzelék erejéig “bevettem” a konyhát, ma meg a maradékot hasznosítottam. Egy csomag gnocci társaságában (Igen! Zacskós, meg bolti, de van ilyen nálam is…) újjászületett.
Sőt a paraj is a fagyasztóból jött.
  • Parajfőzelék
1 csomag krémes paraj
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
bors
2 dl tejszín
A felengedett parajkrémhez reszelem a fokhagymát, lassan felfőzöm. Sózom, borsozom és pici olívaolajat adok hozzá. Amikor összeforr, botmixerrel és a tejszínnel habosítom, krémesítem.
  • Spenótos gnocci
1 csomag gnocci
kb. 3-4 dl parajfőzelék
5 dkg reszelt sajt (nálam mozzarella, trappista sajt és emmentáli keveréke)
A gnoccit forró vízben 1 percig főzöm. Kivajazott sütőformába teszem, ráöntöm a tejszínes spenótot, megszórom a reszelt sajttal / sajtokkal és 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm.

8 Hozzászólás

  • Háh, spenót!:)

  • Szepyke,
    csak a kinézete lett picit ronda, illetve nem pont olyan mint szokott… de isteni volt! Imááááádom a spenótot! (Lesz nálam a hétvégén még valami spenótos… de ez még titok!):))

  • Ne hülyéskedj, mi ezen a ronda?
    Olyan, mintha a közepén sütne a nap…
    Hétvégén spenót és titokzatoskodunk hozzá??:)))))

  • Na jó, inkább csak a fotó minőségével nem vagyok elégedett, de sötét van mire hazaérek, és a fényviszonyok meg minden… Rajta leszek a javuláson! Van nálam egy kis kókuszos is… Megkínálhatlak? 🙂

  • Jesszusom, hát kókuszossal bármikor!:))))
    És köszönöm!

    Én hozzak neked ujjakat????
    :)))))

    Már van véres is, bár még nem töltöttem fel a blogra.:)
    Vagy tudok hozni zöldet… az sem rossz!:)

  • Szívesen! 🙂 Ha már úgyis ijesztgetni akarsz, akkor egyet-egyet kérnék mindegyikből!
    Ezek szerint életre keltette Apukád a sütődet…. 🙂 Hát a Papák ilyen fantasztikusak! :))

  • Ó, hát nem volt az olyan egyszerű. Teljesen szétszedte, majd amikor indult, akkor mondta, hogy azért gyújtsam be, hogy ég e..
    Begyújtom, erre mondom neki, hogy eltűntek a számok a sütő tekerőjéről…
    Azt mondja, biztos máshova tette vissza… A sütő meg nem maradt égve, úgyhogy még valamit bütykölt rajta, szóval, volt vele gond, de tényleg kész van… és az ujjak rettenetek lettek!:)))) Küldöm is, mindjárt nálad lesz!:)

  • Már kopognak is az ajtón! Húúúú, ez egy nagyon szellemes hétvége lesz… :)))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top