Gombhoz a kabátot. Múlt hétvégén többféle friss fűszernövényt kaptam: menta, tárkony, lestyán, zsálya… Ez utóbbit bár ismertem, de még nem igazán használtam. Beugrott a zsályás vaj. De valamire rakni kellene. Keresgéltem a netem, mert emlékeztem rá, hogy olvastam valahol a spenótos cannelloni receptjét. Dolce vita oldalán meg is találtam. Pici módosítással finom vacsora lett.
Hozzávalók:
8 db cannelloni tészta
25 dkg párolt spenót
25 dkg ricotta
paradicsom
só, bors
reszelt sajt
zsálya
vaj
A spenótot pici olívaolajon megpároljuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a ricottát, sózzuk, borsozzuk. A tésztát 4 percig főzzük, majd hideg vízzel óvatosan, hogy ne törjön leöblítjük. Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, és a megtöltött cannelloni tésztákat sorba tesszük.
2 paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobunk, így könnyen lejön a héja. Magjai nélkül szeletelve a tésztára tesszük, reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Olvasszunk meg egy pici vajat, adjunk hozzá apróra vágott zsályát, és ezzel tálaljuk a tésztát.
0 Hozzászólás